Diëtistenpraktijk Schinveld

Eindstraat 16-c
6451 AD
Schinveld
Sinds 1989
 • behandelt mensen met overgewicht
 • geeft advies over voeding en diëten
 • biedt begeleiding bij de praktische uitvoering van diëten
 • persoonlijke behandeling en behandeling in groepsverband is mogelijk
 • lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten
045-5255238
e-mail
website
Kitty Quaedackers-Arets

Bedrijfsinfo

Diëtistenpraktijk Schinveld, de praktijk van Kitty Quaedackers-Arets, behandelt 1989 mensen met overgewicht, geeft advies over voeding en diëten en biedt begeleiding bij de praktische uitvoering van diëten. Persoonlijke behandeling en behandeling in groepsverband is mogelijk.

U kunt bij Diëtistenpraktijk Schinveld terecht met een verwijsbrief van uw huisarts, specialist of tandarts. Daarnaast is de praktijk vanaf september 2011 direct toegankelijk voor mensen die verzekerd zijn bij bepaalde zorgverzekeraars. Voor hen is een verwijsbrief dus niet noodzakelijk.

Kitty Quaedackers-Arets is lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Voor wie
Kitty Quaedackers-Arets geeft advies over en biedt begeleiding bij:

 • overgewicht (ook bij kinderen en tieners)
 • ondergewicht, ondervoeding of ongewenst gewichtsverlies
 • diabetes mellitus type 1 en 2
 • te hoog cholesterolgehalte (hypercholesterolemie)
 • te hoge bloeddruk (hypertensie)
 • maag-, lever- en darmproblemen
 • voedselovergevoeligheid, -allergieën en -intoleranties (coeliakie, lactose-intolerantie)
   

Verder kunt u ook bij haar terecht voor advies over gezonde voeding en vegetarische voeding.

Werkwijze
Een behandeling bestaat normaal gesproken uit een uitgebreid eerste consult en een aantal vervolgconsulten.

Tijdens het eerste consult, dat ongeveer anderhalf uur duurt, worden u vragen gesteld over uw eet- en bewegingspatroon. Aan de hand van uw antwoorden wordt u verteld wat beter kan. U krijgt bijvoorbeeld commentaar op uw eetgewoonten en ontvangt voorbeelden van voor u geschikte dagmenu's.

Met behulp van dit advies kunt u op een voor u gezonde en natuurlijke manier afvallen, aankomen of uw medische problemen onder controle krijgen, omdat het advies aansluit bij uw manier van leven. Op deze manier zijn de veranderingen in uw eetpatroon gemakkelijk vol te houden, zelf een leven lang.

Wilt u met uw familie of vrienden werken aan een beter eetpatroon, dan kan er tijdens het eerste consult een gezamenlijk programma voor u worden opgesteld, op basis waarvan u elkaar kunt aanmoedigen gezonder te gaan eten.

Na het eerste consult volgen meestal meerdere vervolgconsulten van ongeveer 30 minuten. Tijdens deze consulten wordt de voortgang van uw behandeling geregistreerd, worden problemen besproken en vragen beantwoord en wordt zo nodig het beginadvies bijgesteld. Speciale aandacht wordt besteed aan gedragsverandering en daaraan gerelateerde problemen, zoals bijvoorbeeld motivatie.

Gedurende de gehele behandeling wordt uw arts regelmatig op de hoogte gehouden van uw vorderingen door middel van terugrapportages.

Indien uw huisarts dit nodig acht, is behandeling bij u thuis in plaats van in de diëtistenpraktijk mogelijk.

Uiteraard werkt Kitty Quaedackers-Arets volgens de beroepscode van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Tijden en tarieven
Behandeling is mogelijk na afspraak (te maken via telefoon of e-mail), elke werkdag vanaf 9:00 uur. Ook avondconsulten zijn mogelijk.

Met ingang van 1 januari 2016 vergoedt het basispakket van elke ziektekostenverzekering 3 uur diëetbegeleiding. Als u een aanvullende ziektekostenverzekering hebt, wordt in veel gevallen nog een aantal extra uren diëetbegeleiding vergoed. Raadpleeg uw polis voor meer informatie.

De financiële afwikkeling van een behandeling vergoed door een zorgverzekeraar verloopt geheel elektronisch. U hoeft dus niet contant te betalen voor uw behandeling.