Ulrike Klein Personal Coach

Wissengracht 25-a
6336 TG
Hulsberg
Sinds 2010
  • coaching bij stress & burn-out
  • gezond eten, bewegen & afvallen
  • workshops lekker & gezond koken
  • keukenprinses, foodie & muzikant
  • relaxed afvallen
06-55832683
045-4053948
e-mail
website
Ulrike Klein

Bedrijfsinfo

OVER MIJ

Dit ben ik
Keukenprinses, Foodie & Muzikant. Houdt van gezelligheid, humor, mindful hardlopen, tuinieren, reizen met de caravan, wandelen, buiten leven, out of the box denken, mensen motiveren en verbinden.

Loopbaan
Wis- en natuurkunde-juf, loopbaancoach, gewichtsconsulent… Dat zijn behoorlijke loopbaan-switches hoor ik mensen wel eens zeggen. Zelf zie ik als rode draad de coachende houding ten aanzien van de mensen waarmee ik werk: Altijd gericht op zelfsturing en het positieve. Belemmeringen zien, kansen pakken en zo nodig creëren. Veranderen en leren moet je zelf doen. Ik loop op jouw weg een stuk met je mee. Als je mij vertelt dat je klaar bent om zelf verder te gaan dan is dat het grootste compliment dat je mij kunt geven.

Voeding
Ik eet het liefst vers, puur en gezond. Koken met basisproducten, zoals de natuur ze ons geeft. Zo weinig mogelijk producten die in de fabriek in elkaar geknutseld worden. Koken? Simpel, snel, gezond en lekker. Veel groenten, veel vezels, weinig vlees. Als het kan biologisch, maar niet altijd. Liefst wel scharrel. Ik hou van afwisseling. Het uitbannen van voedingsmiddelen vind ik erg extreem en roept bij mij vraagtekens op. Gewoon je gezonde verstand gebruiken.

Afvallen
Langzaam en relaxed afvallen door rustig te ademen, slim te bewegen, gezond te eten en te ontspannen is mijn motto. Met een blijvend resultaat en een gemakkelijk voort te zetten leefpatroon. Niet omdat het zo moet, maar omdat jij het zo wilt. Het moet wel leuk blijven. Wat goed voelt wil je herhalen, te streng zijn voor jezelf is op lange termijn niet vol te houden. Wat er in jaren aan is gekomen hoeft er niet in 6 weken af. Samen gaan we op zoek naar wat voor jou werkt.

Stress & Voeding
Ontspannen, gezond eten, slim bewegen…in mijn visie kun je dit niet los van elkaar zien. Er zijn mensen die van stress afvallen, maar wist jij dat stress en een slechte nachtrust ook oorzaken van overgewicht zijn? Dat gezond eten je stressbestendigheid ten goede komt? En dat je door gezonde voeding sneller opknapt van een Burn-out? Dat sporten ontspant, maar dat jezelf een uur helemaal leegfietsen op een spinningfiets net weer heel stressvol is? Of je nu wilt ontstressen, afvallen of gewoon beter voor jezelf wilt zorgen, samen zorgen we ervoor dat jij weer lekker in je vel zit!
_______________________

DIENSTEN & SPECIALISATIES

Coaching bij Stress & Burn-out
Stressklachten kunnen allerlei oorzaken hebben, zoals een te hoge werkdruk, problemen op je werk of spanning in je thuissituatie. De balans tussen spanning en ontspanning is al een hele tijd zoek.

Bij een Burn-out voel jij je letterlijk opgebrand. Je voelt je fysiek en mentaal volledig uitgeput. Burn-out is het gevolg van langdurige stressklachten, en heeft naast de mentale uitputting een sterke fysieke component. Daarom is het belangrijk om bij stress-klachten op tijd in te grijpen en de balans te herstellen. Zodat jij een burn-out liefst kunt voorkomen en over een tijdje weer oprecht kunt zeggen dat je lekker in je vel zit.

Beter zorgen voor jezelf begint bij goede voeding, voldoende beweging en de tijd nemen om op een goede manier te ontspannen. Maar zeker zo belangrijk is het om goed voor jezelf op te komen, de dingen te doen waar je blij van wordt en je talenten te benutten.
Tijdens mijn coaching bij Stress & Burn-out zijn dit in grote lijnen facetten die aan bod komen in een speciaal op jou toegespitste aanpak.

Wil je opknappen van een burn-out dan is het extra belangrijk om ook tijdens je coaching-traject je grenzen goed te bewaken, zeker ook bij het inzetten van sport-activiteiten. Daarom maak ik tijdens die begeleiding onder andere gebruik van de CSR-Methode.

1e-Spoor Re-integratie bij Stress & Burn-out
Ben jij wegens stressklachten/Burn-out ziek thuis van je werk en kun je een steuntje in de rug gebruiken bij jouw terugkeer op de werkvloer? Wacht dan niet je eerste ziektejaar af, maar begin zo snel mogelijk met re-integreren! Mijn ervaring als loopbaancoach is dat het inroepen van mijn hulp na een jaar ziekte (in het kader van 2e-spoor re-integratie) veel te laat is en onnodig extra veel stress met zich meebrengt. Mijn begeleiding wordt vaak gezien als een prima aanvulling op psychologische begeleiding/psychotherapie. Vanwege de praktische aanpak is de meest gehoorde uitspraak over mijn coaching: "Hier gebeurt nog eens wat!"
_________________________

Gezond eten, bewegen & afvallen

Relaxed Afvallen
Blijvend afvallen doe je langzaam, relaxed, met geduld en beleid. Heb jij last van stress én overgewicht? Dat zou het zomaar kunnen dat stress de oorzaak is van jouw gewichtsproblemen. Door relaxed af te vallen doorbreek je de cirkel van door stress niet kunnen afvallen of zelfs aankomen. Zo vang je twee vliegen in één klap: Je voelt je mooier, fitter, meer zelfverzekerd met een gezond gewicht, en tegelijkertijd leer je beter omgaan met stress. We combineren ontspanningstechnieken met een voor jou haalbaar voedingsadvies. Zodat jij op een ontspannen manier een gezond lichaamsgewicht bereikt en behoudt!

Stop Emotie-eten!
Wanneer je een emotie-eter bent kan het extra moeilijk voor je zijn om je lichaamsgewicht onder controle te houden of af te vallen. Met mijn kennis over emotie-eten onderzoeken we of je wel echt een emotie-eter bent en help ik je anders om te gaan met voeding en emoties.

Supermarkt-safari
Samen bezoeken we een uur jouw favoriete supermarkt op zoek naar betere keuzes voor een gezondere leefstijl. Ondertussen krijg jij veel praktische tips, deel ik mijn kennis met jou en komen allerlei interessante onderwerpen aan bod!
Het is ook mogelijk deze safari te combineren met "Samen Kokkerellen". Ook kan de Supermarkt-safari onderdeel zijn van "Een dag met..." of binnen je traject "Relaxed Afvallen". 

Een dag met...
Wil jij graag afvallen, maar heb je geen zin in/tijd voor een wekelijkse afspraak in mijn praktijk? Neem een dag tijd voor jezelf en ik ga een hele dag met je aan de slag. Aan de hand van een kennismakingsgesprek en het invullen van vragenlijsten vullen we speciaal voor jou een dag in met praktische activiteiten rondom Gezond Eten, Slim bewegen, Ontspannen. Aansluitend ontvang je aan de hand van die dag per mail een advies en hebben we vervolgens 6 weken eens per week contact via de mail of whats-app. Benieuwd naar hoe zo'n dag eruit kan zien? Bel dan gerust en maak een afspraak voor de gratis kennismaking.  

Samen kokkerellen 
Je zult niet de eerste zijn die ontdekt dat mijn creatieve kookkunsten aanstekelijk werken!
Na een gratis kennismaking stuur ik jullie een boodschappenlijst. Jullie doen zelf boodschappen en ik kom een dagdeel naar jullie toe. We bereiden samen een ontbijt & lunch of lunch & diner. Ondertussen krijg je veel info en praktische tips over hoe je met ontbijt, lunch en diner kunt variëren binnen de Schijf van Vijf. En over hoe je hiermee relaxed kunt afvallen natuurlijk! 
________________________

Workshops Lekker & Gezond koken met Ulrike
Je zult niet de eerste zijn die ontdekt dat mijn creatieve kookkunsten aanstekelijk werken! Het zou zomaar kunnen dat je ontdekt dat je meer keukenprins(es) bent dan je tot dusver dacht.
Na een gratis kennismaking stuur ik jou een boodschappenlijst. Je doet zelf boodschappen en ik kom een dagdeel naar jou toe. We bereiden samen een ontbijt & lunch of lunch & diner. Ondertussen krijg je veel info en praktische tips over hoe je met ontbijt en lunch/lunch en diner kunt variëren binnen de Schijf van Vijf. En over hoe je hiermee relaxed kunt afvallen natuurlijk! 
_____________________

Klik hier voor de tarieven & vergoedingen