Zorgboerderij Ravensbosch

Ravensboschstraat 59
6336 XG
Hulsberg
Sinds 2011
  • sinds 2011
  • in het buitengebied van Arensgenhout
  • in samenwerking met Coöperatie Limburgse Zorgboeren
  • zinvolle dagactiviteiten voor ouderen
  • met begeleiding en professionele zorg
  • zonder tijds- en prestatiedruk
045-4059055
e-mail
website
Maurice en Clemence Dezaire

Bedrijfsinfo

Zorgboerderij Ravensbosch is een agrarisch bedrijf waar ouderen met een hulp- of zorgvraag een passende dagbesteding vinden. Een aangename en groene plaats om te vertoeven, te ontmoeten en op gezonde manieren actief te zijn; Onze activiteiten zijn er voor ouderen met beperkingen in het dagelijks functioneren, (licht) regieverlies en of (een beginnend stadium van) dementie.

De activiteiten op onze zorgboerderij vinden plaats van maandag t/m vrijdag van 09.00-16.00 uur.

Wij, Maurice en Clemence Dezaire, bieden sinds 2011 met ons team van professionele medewerkers en enthousiaste vrijwilligers, een zinvolle dagbesteding aan ouderen in groepsverband. Waarbij de bezoeker onder begeleiding en met professionele zorg uitgenodigd wordt actief deel te nemen aan het leven van alledag op de boerderij zonder tijdsdruk en prestatiedruk.

We vinden het heel belangrijk dat onze bezoekers zich op hun gemak voelen en gewaardeerd worden. Persoonlijke aandacht staat hierbij voorop. Dagbesteding kan de partner of mantelzorger ontlasten en zorgt voor langer zelfstandig wonen.

De meerwaarde van de dagbesteding op onze zorgboerderij zit vooral in de omgeving en het bedrijf. Deze biedt de mogelijkheid om te genieten van het buitengebied, het contact met onze dieren, de moestuin en de bloemen. Wij hanteren het principe “alles mag niets moet”, waarbij we onze bezoekers wel blijven stimuleren.

De verse warme maaltijd, welke wij onze bezoekers aanbieden, is een belangrijk moment van de dag. Het huiselijke, met een professionele aanpak, is duidelijk voelbaar op onze zorgboerderij!
_______________________

Deelname
Om in aanmerking te komen voor zorg op de boerderij heeft u een indicatie nodig. Dit kan een (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) WMO indicatie zijn via uw gemeente of een (Wet Langdurig Zorg) WLZ indicatie via het CIZ. Deelname via een PGB of particuliere financiering behoort eveneens tot de mogelijkheden. Indien u vragen heeft, helpen wij u graag verder.

Voor deelnemers met een vervoersindicatie regelen wij het vervoer. Waarbij u 's morgens gezamenlijk met een taxi opgehaald wordt en op het einde van de dag ook weer wordt thuisgebracht.

Wij vinden het belangrijk dat de kwaliteit van zorg op een boerderij meetbaar en zichtbaar is. Daarom werken alle zorgboeren van CLZ (Coöperatie Limburgse Zorgboeren) met het kwaliteitssysteem “Kwaliteit laat je zien”, dat vergelijkbaar is met HKZ –certificering. Bovendien beschikken wij over een zoönosekeurmerk.

Wij zijn lid van CLZ (Coöperatie Limburgse Zorgboeren). Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. De privacyreglementen kunt u vinden op onderstaande websites.
_______________________

Activiteiten
Onze activiteiten zijn erop gericht de natuurlijke omgeving maximaal te benutten ten gunste van de bezoekers, afgestemd op persoonlijke wensen en mogelijkheden naar gelang de seizoenen.

Door de diverse activiteiten wordt het welbevinden van de bezoekers vergroot. In een ongedwongen sfeer kunnen sociale contacten en diverse vaardigheden worden onderhouden.

Wandelen, bewegen, activiteiten rondom de boerderij, de moestuin, houtbewerking in onze blokhut, cognitieve trainingen, muziek, spelactiviteiten en het samen voorbereiden van de warme maaltijd behoren tot de activiteiten. Kortom voor ieder wat wils!