PodoCare

Provincialeweg Zuid 116
6438 BJ
Oirsbeek
 • medisch pedicure
 • de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen
 • bespreekt het behandelplan samen met de cliënt
 • ook specialistische behandelingen
 • zoals de behandeling van de risicovoet
 • sporters en wandelaars bezoeken ook regelmatig een medisch pedicure
06-54757551
046-4570060
Elsie Heffels
e-mail
website
Elsie Heffels

Bedrijfsinfo

Wat doet de medisch pedicure?
De medisch pedicure houdt zich bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen, en heeft een adviserende rol binnen het ketenzorg. Voorafgaand aan de behandeling voert zij een voetonderzoek uit en bespreekt het behandelplan samen met de cliënt.

Daarnaast voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit) of andere oorzaken (o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Sporters en wandelaars bezoeken ook regelmatig een medisch pedicure.

Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit. Zij kent de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Ook is de medisch pedicure op de hoogte van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. De medisch pedicure weet wanneer zij moet doorverwijzen naar andere disciplines, en doet dit uiteraard via het volgen van de vastgestelde richtlijnen.

Medisch pedicures maken deel uit van de Ketenzorg Diabetes Mellitus waarin wij samenwerken met de huisarts, podotherapeut en diabetes verpleegkundige, om betere zorg voor uw voeten mede mogelijk te maken.

Medisch pedicure PodoCare is met ingang van 1 januari 2013 gecontracteerd via de Zorggroep Meditta voor de behandeling van cliënten met diabetes type 2. Bijna alle zorgverzekeraars kennen een vergoeding voor de diabetische en reumatische voetverzorging. De hoogte kan per polis en (aanvullende) verzekering verschillen. Kijk daarom uw polis na of neem contact op met uw zorgverzekeraar.
_____________________________

Bij medisch pedicure PodoCare kunt u terecht voor o.a.:

- professionele voetverzorging voor uw voeten
- professionele voetverzorging voor risicovoeten, zoals diabetici, reuma, en spasticiteit
- verwijderen van overtollig eelt en likdoorns
- verzorgen van kloven
- behandelen van schimmelnagels (kalknagels)
- behandelen van ingroeiende nagels
- nagelregulatie en reparatie technieken
- nagelprothese techniek (gel of acryl)
- vilttechniek (voor drukontlasting)
____________________________

Hoe kan ik u van dienst zijn?

Bij Podocare Medisch Pedicure kunt u terecht voor diverse vormen van voetverzorging.

 • algemene voetbehandeling: anamnese, nagels knippen, kloven, likdoorns of overtollig eelt verwijderen, licht massage.
 • risico voet behandeling: behandeling voor de risico voet, de spastische voet, de verwaarloosde voet en de oudere voet.
 • diabetes patiënten: gedeeltelijk vergoedt via ketenzorg, waarvoor een contract is afgesloten met Meditta.
 • reuma patiënten: vergoeding is mogelijk door sommige zorgverzekeraars.
 • ingroeiende nagels: regulering door middel van diverse nagel beugel-technieken.
 • beschadigde nagels: met een reparatie door middel van gel of acryl kunnen beschadigde nagels weer als nieuw uitzien.
 • drukplekken: ontlasten door middel van vilttechnieken of ortheses.

______________________________

Het toepassen​ van specialistische technieken

Nagelbeugel techniek
Ingroeiende teen nagels kunnen zeer pijnlijk zijn, en kunnen een ontsteking veroorzaken. Het plaatsen van een nagel beugel kan direct verlichting geven, en verdere complicaties voorkomen. Soms is er overleg met uw huisarts nodig.

Nagel reparatie/regulatie
Nagel reparaties kunnen in veel gevallen bescherming bieden aan uw tenen. Soms is er een stukje van een nagel weg, een nagel reparatie biedt niet alleen cosmetische waarde maar zal ook de groei van de nagel bevorderen. Nagel reparatie of regulatie technieken kunnen in sommige gevalen niet worden toegepast.

Antidruk techniek
Antidruk technieken worden toegepast na het behandelen van bijvoorbeeld een likdoorn. Deze techniek kan veel verlichting bieden. Deze techniek kan tijdelijk gebruikt worden.

Orthesiologie
Door het gebruiken van een silicone orthese kunnen er vaak pijn klachten en complicaties geholpen worden. Een overleg met uw huisarts of podotherapeut kan gezocht worden.
______________________________

Risico voet onderzoek
De voetbehandeling van een persoon met een risicovoet verschilt op een aantal punten met de standaard behandeling. Hierbij hebben de behandelingen tot doel de zorg rondom de patiënt met een risicovoet te optimaliseren, om zo complicaties te voorkomen en eventuel klachten te verminderen. Een uitgebreide onderzoek of wel screening behoort dan ook vanaf de eerste behandeling.

Het voet onderzoek (screening)
Tijdens het voetonderzoek controleert de medisch pedicure voor o.a. slechte circulatie, zenuwbeschadiging, veranderingen van de huid,of vorm van uw voeten, druk plekken, goede pasvorm van uw schoenen, de integriteit van de binnenkant van uw schoenen of steunzolen.

Patiënten worden gevraagd of ze eventuele problemen die zij hebben gemerkt in hun voeten kunnen beschrijven. Een examen kan verminderde of afwezige reflexen, verminderd vermogen om druk te voelen, trillingen, speldenprikken, temperatuurschommelingen, vat problematiek of schoen problematiek door druk en frictie onthullen. Speciale apparaten waaronder een monofilament, stemvork, of een Doppler kunnen helpen bij het bepalen van de omvang van de schade aan de zenuwen. Een monofilament is een zeer dunne, flexibele draad die wordt gebruikt om te bepalen of een patiënt druk kan voelen op verschillende gebieden van de voet.

Een stemvork wordt gebruikt om te bepalen of een patiënt trilling kan voelen op verschillende gebieden, met name de gewrichten. Via het Doppler onderzoek word gebruikt om de bloedstroom te meten door de slagaders en bloedvaten, van de ledematen. Deze risicovrij en pijnvrij procedure vergt weinig voorbereiding en kan uw medische pedicure voorzien van waardevolle informatie over uw bloeddruk en eventuele arteriële blokkades die u kan hebben.

Indien het mogelijk is worden ook voetafdrukken gemaakt als u staat, en als u gaat om de oorzaak van mogelijke afwijkingen te signaleren. Deze gegevens worden gebruik om een individueel behandelplan te maken en de vorderingen van uw voeten op een willekeurig moment te bepalen. De medische pedicure kan deze gegevens gebruiken om uw terug te sturen naar uw huisarts of naar een podotherapeut, indien zij veranderingen merkt.