Fysiotherapie Schinnen

Nieuwe Markt 2
6365 BG
Schinnen
  • fysiotherapie - move smart fysiofitness
  • andullatietherapie - vacuumtherapie
  • epte therapie - veldon therapie
  • mobeefit rest - echografie
  • spoedconsult: gegrandeerd dezelfde dag nog een afspraak!
  • uw specialist in beweging
046-4433392
e-mail
website
Johan Paulussen

Bedrijfsinfo

Over Fysiotherapie Schinnen
Fysiotherapie Schinnen is een begrip door de effectiviteit van de behandelingen en de persoonlijke aanpak.
Wij hebben ruime openingstijden en zorgen dat uw behandeling bij klachten zo snel mogelijk kan beginnen. Hoe eerder uw behandeling immers start, hoe sneller u hersteld bent !
Fysiotherapie Schinnen biedt nu nog meer mogelijkheden voor iedereen die terug in beweging wil komen.

Spoedconsult:
Gegarandeerd dezelfde dag nog een afspraak!
Op maandag, woensdag en vrijdag (aanmelden voor 10.00u)

Wat is Fysiotherapie
Heeft u moeite met bewegen? Heeft u last van uw rug, nek of andere lichamelijke klachten? Of heeft u een blessure opgelopen? U kunt met veel verschillende fysieke klachten bij een fysiotherapeut terecht. Fysiotherapie dan ook een breed begrip. Waar het op neerkomt is dat fysiotherapie behandelingen er op gericht zijn om uw lichaam beter te laten functioneren. Dit kunnen bijvoorbeeld behandelingen zijn, maar ook oefeningen en mobiliserende technieken. Het doel...

Over Fysiotherapie Schinnen
Fysiotherapie Schinnen is een begrip door de effectiviteit van de behandelingen en de persoonlijke aanpak.
Wij hebben ruime openingstijden en zorgen dat uw behandeling bij klachten zo snel mogelijk kan beginnen. Hoe eerder uw behandeling immers start, hoe sneller u hersteld bent !
Fysiotherapie Schinnen biedt nu nog meer mogelijkheden voor iedereen die terug in beweging wil komen.

Spoedconsult:
Gegarandeerd dezelfde dag nog een afspraak!
Op maandag, woensdag en vrijdag (aanmelden voor 10.00u)

Wat is Fysiotherapie
Heeft u moeite met bewegen? Heeft u last van uw rug, nek of andere lichamelijke klachten? Of heeft u een blessure opgelopen? U kunt met veel verschillende fysieke klachten bij een fysiotherapeut terecht. Fysiotherapie dan ook een breed begrip. Waar het op neerkomt is dat fysiotherapie behandelingen er op gericht zijn om uw lichaam beter te laten functioneren. Dit kunnen bijvoorbeeld behandelingen zijn, maar ook oefeningen en mobiliserende technieken. Het doel van fysiotherapie is voor iedereen anders. Doelen kunnen bijvoorbeeld zijn: om weer pijnvrij aan het werk te gaan, boodschappen te kunnen doen, traplopen of weer pijnvrij te kunnen sporten.

Wat is Move Smart?
Bij Move Smart traint u onder begeleiding van een fysiotherapeut individueel of in een klein groepje. U krijgt na een uitgebreide intake een persoonlijk programma. Door het trainen in een kleine groep, is er veel aandacht voor individuele begeleiding. Een fysiotherapeut begeleidt de groep, controleert uw houding en zorgt voor een geleidelijke opbouw van uw trainingsprogramma. Op deze manier voorkomt u dat klachten terugkomen of dat u ze krijgt. Dit geldt zowel op korte als op lange termijn. FysioFitness Schinnen biedt u beweegprogramma's, revalidatietrainingen, fitheidstrainingen en personal trainingen.

Wat is andullatietherapie?
Andullatietherapie werkt vooral heel goed bij chronische aandoeningen. Behandeling door middel van andullatie wordt toegepast met behulp van een speciaal matras, een soort massagematras. Het is een behandeling die volledig pijnloos is en non-invasief is. Dit laatste wil zeggen dat het geen ingreep door middel van injecties of een operatie is.

In de basis werkt de behandeling heel eenvoudig: gedurende de behandeling, welke ongeveer 30 minuten duurt, wordt het lichaam blootgesteld aan mechanische vibraties en infrarode warmte. De mechanische vibraties worden door het lichaam omgezet naar biologische resonanties in het lichaam. De behandeling zal niet resulteren in het volledig oplossen van de klacht, maar zal de (pijn)klachten verminderen zodat de impact op het dagelijkse leven acceptabel kan zijn.

De andullatietherapie kan toegepast worden als aanvullende behandeling naast reguliere fysiotherapie behandelingen.

Wat is Vacuumtherapie?
Heeft u last van aspecifieke klachten zoals rusteloze benen, krampen, pijnlijke benen of zware vermoeide benen? Laat klachten aan uw benen verhelpen met onze behandeling. Vacuümtherapie in combinatie met Fysiotherapie geeft zeer goede resultaten. Bij fysiotherapie is een van de belangrijkste doelen de doorbloeding van aangedane weefsels, bijvoorbeeld spieren, te verbeteren, zodat ze zelf kunnen herstellen en versterken. Vacuümtherapie sluit naadloos aan op deze doelstelling en de combinatie van vacuümtherapie met fysiotherapie optimaliseert de kans op herstel. Veel van de klachten aan benen, zoals zware vermoeide benen, nachtelijke krampen of rusteloze en pijnlijke benen ontstaan voor een belangrijk deel als gevolg van een verstoring van de bloedsomloop en dan vooral in de dunste vaatjes, de zogenaamde haarvaatjes. Met vacuümtherapie wordt deze circulatie gestimuleerd en treedt herstel op.

Wat is EPTE therapie?
EPTE is een nieuwe behandelmethode voor pijnklachten aan pezen en spieren. Onder geleide van echografie (waarop u live mee kunt kijken!) wordt op de plaats van de ontsteking of overbelasting een dunne naald ingebracht. De naald is vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur. Deze naald zal stroom geleiden precies in het ontstoken of overbelaste gebied. Door de nauwkeurige lokalisatie middels echografie en het rechtstreeks behandelen op de plek zijn de resultaten zeer goed.

EPTE therapie is niet pijnlijk. De naald is zeer dun en gaat rechtstreeks in het probleemgebied. Alleen het te behandelen weefsel wordt hierdoor “geraakt”. U ervaart enkel lokaal een licht onaangenaam gevoel.

Wat is VELDON/ FLEXCHAIR therapie?
Heeft u veel last van rugklachten? en sterke en gezonde rug begint bij een dynamisch actieve zithouding. Bij VELDON therapie focussen wij ons op deze zithouding middels de Flexchair®. De Flexchair® bestaat uit een voet, een tussenstuk en een zitting, heeft geen rugleuning en geen armsteunen. Twee kogelgewrichten (2×3D) laten bewegingen toe in alle richtingen. De rug krijgt hiermee zijn vrijheid van bewegen terug.

Zittend bewegen heeft veel voordelen: coördinatie en stabiliteit verbeteren, sportieve prestaties nemen toe en zittend werk wordt langer volgehouden. Bij het gebruik van de Flexchair worden namelijk de diepe rug- en buikspieren getraind. Door het trainen en functioneel gebruiken van de diepe rug- en buikspieren verbetert de lichaamsbalans en worden prestaties in sport en werk geoptimaliseerd. De pijnlijke en stijve rug wordt minder of klachten verdwijnen helemaal.

Wat is de mobeefit test?
Dankzij Mobeefit zijn wij in staat om meer inzicht te krijgen in uw persoonlijke mobiliteit, gerelateerd aan leeftijd en sport.

Een goede mobiliteit in het lichaam is een voorwaarde om goed te kunnen bewegen. Als er mobiliteitsbeperkingen ontstaan kan dit een bron zijn van fysieke klachten. Om te bepalen of uw mobiliteit voldoende is, is het belangrijk dat dit betrouwbaar in kaart gebracht wordt. Middels de Mobeefit mobiliteitstest is dit vanaf nu mogelijk!

Mobeefit is een meetinstrument met veel mogelijkheden. Met dit apparaat kunnen we de mobiliteit van uw lichaam betrouwbaar in kaart brengen. We kunnen snel beperkingen in bewegen ontdekken, links- rechts verschillen opsporen en uw meteen een stretchingsprogramma op maat meegeven.

Wat is MSU echografie?
Heeft u last van uw spieren, pezen of gewrichten en weet u niet wat de oorzaak van uw klachten is? Dankzij echografie kunnen wij snel en duidelijk bepalen wat de pijn veroorzaakt en waar die oorzaak zit.

Bij echografie wordt er gebruik gemaakt van hoogfrequente geluidsgolven. De golven worden uitgezonden door een zender (transducer genaamd) die geplaatst wordt op de huid. Dit geluid wordt door het lichaam teruggekaatst en wordt door de computer als een elektrisch signaal omgezet. Door middel van echografie kan de kwaliteit van jouw spieren, pezen en gewrichten in kaart worden gebracht. Hierdoor wordt duidelijk hoe de belastbaarheid van de spieren pezen, botten en gewrichten is.

Detail info

Openingstijden

maandag van 7.30 tot 21.00 uur
dinsdag van 7.30 tot 21.00 uur
woensdag van 7.30 tot 21.00 uur
donderdag van 7.30 tot 21.00 uur
vrijdag van 7.30 tot 21.00 uur
zaterdag van 7.30 tot 15.00 uur
zondag gesloten