Ergotherapie Heuvelland

Schoolstraat 8
6336 AR
Hulsberg
Sinds 2011
  • een leven lang zelfstandig
  • voor volwassenen en ouderen met een lichamelijke en/of psychische beperking
  • voor kinderen met o.a. motorische en concentratie problemen
  • analyseert de handelingen die voor u van betekenis zijn
  • om handelen zelfstandiger, veiliger en/of met minder klachten te verrichten
  • aangesloten bij Ergotherapie Nederland
06-31975426
e-mail
website
Desiree Hecker-Wilders

Bedrijfsinfo

Ergotherapie Heuvelland is een eerstelijns ergotherapiepraktijk gevestigd op meerdere locaties in het Limburgse Heuvelland. Hierdoor ontstaat een breed werkgebied, namelijk van Maastricht tot Heerlen en de omliggende dorpen zoals Bunde, Meerssen, Margraten, Valkenburg, Nuth, Hulsberg,  Voerendaal en Ubachsberg.

Ergotherapie
Iedereen wil zijn eigen ding blijven doen, in zijn eigen omgeving. Maar wat als dit niet meer lukt?

Lichamelijke en/of psychische klachten kunnen van invloed zijn op het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Ergotherapie houdt zich bezig met het dagelijks handelen in de eigen omgeving, thuis, op school, het werk of in de vrije tijd. Samen met de ergotherapeut wordt er naar de ervaren problemen gekeken en gezocht naar de mogelijkheden om weer zelfstandig en veilig te functioneren. Dat kan door een andere manier van uitvoering van de activiteit, door training of door gebruik te maken van een hulpmiddel of aanpassing in de situatie.

De behandeling vindt meestal plaats op de plek waar het probleem zich voordoet (thuissituatie, werk, enz).  

De praktijk is aangesloten bij Ergotherapie Nederland, Kwaliteitsregister Paramedici, CVA-keten Maastricht/Heuvelland, ParkinsonNet en Edomah geregistreerd.
_______________________

Medewerkers

Desiree Hecker-Wilders
Ik ben in 2003 afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Sedert januari 2011 ben ik praktijkhouder van Ergotherapie Heuvelland. Door het volgen van cursussen heb ik mijn expertise vergroot. Als ergotherapeut werk ik veel samen met huisartsen, praktijkondersteuners, (wijk)verpleegkundigen en fysiotherapeuten. Tevens wordt er samengewerkt met specialisten uit de omringende ziekenhuizen en hun gespecialiseerde verpleegkundige. Samenwerken is vanuit mijn visie erg belangrijk. Op deze manier kun je de beste zorg neerzetten voor de cliënt en zijn omgeving. 

Demi Steenland
Ik ben in 2018 afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Na mijn afstuderen ben ik als vrijwilliger in de ouderenzorg aan de slag gegaan.
Als ergotherapeut sta ik graag voor u klaar om uw zelfstandigheid in de eigen omgeving te vergroten. Dit is wat voor mij het beroep ergotherapie zo interessant maakt. Samenwerken zie ik als een belangrijke meerwaarde binnen de zorg, dit zal ik dan ook meenemen in mijn werk als ergotherapeut bij Ergotherapie Heuvelland.

Anouk Kusters                                                                                                                    
In maart 2020 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Kort na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan bij Ergotherapie Heuvelland. Als ergotherapeut vind ik het belangrijk om cliënten zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Samenwerken met de cliënt en andere betrokkenen is voor mij van groot belang. Ik haal veel voldoening uit het zoeken naar oplossingen en kijken naar mogelijkheden. De diversiteit in hulpvragen spreekt mij het meest aan bij de behandeling van volwassenen en ouderen. Daarnaast vind ik het werken met kinderen een uitdaging en doe ik dit met veel plezier. Kinderen zijn eerlijk, doen het op hun eigen manier en proberen graag dingen uit.
________________________

Verwijzing, vergoeding, klachtenafhandeling en privacyverklaring

Verwijzing en Toegankelijkheid
Verwijzing: u kunt een verwijzing voor ergotherapie krijgen van uw huisarts of specialist. Met deze verwijzing kunt u rechtstreeks contact opnemen.
Toegankelijkheid: middels de directe toegang ergotherapie (DTE) kunt u altijd een afspraak maken met een ergotherapeut. Vanaf 1 januari 2012 is een verwijsbrief van de huisarts of specialist niet meer nodig (tenzij uw zorgverzekeraar dat anders omschrijft).

Vergoedingen en Tarieven
Vergoedingen: ergotherapie is onderdeel van de basisverzekering en alle zorgverzekeraars vergoeden 10 uur per kalenderjaar. Sommige zorgverzekeraars hebben ergotherapie ook opgenomen in hun aanvullende verzekeringen, waardoor extra behandelingen of instructie aan mantelzorger vergoed wordt. Via uw zorgverzekeraar kan nadere informatie hierover verkregen worden.
Tarieven: de tarieven voor ergotherapie worden jaarlijks geïndiceerd door de NZa. Zorgverzekeraars hanteren deze als richttarief. Gemiddeld kost een ergotherapeutische behandeling €15,00 per kwartier. Voor een huisbezoek wordt een extra toeslag berekend van gemiddeld €24,00. 
Ergotherapie valt onder het eigen risico. Voor 2021 bedraagt dit €385,00

Detail info