Praktijk voor natuurgeneeskunde Smulders

Eindstraat 27
6456 AP
Bingelrade
Sinds 2007
  • verschillende vormen van natuurgerichte therapie
  • dorn-methode
  • fybromyalgie
  • triggerpoint therapie
  • guashabehandeling
  • cuppingbehandeling
046-4263735

Bedrijfsinfo


In onze praktijk kunt u terecht voor verschillende vormen natuurgerichte therapie. De praktijk is aangesloten bij de beroepsvereninging VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen). In de omgang met onze patiënten gelden de bepalingen, de beroepscode en het tuchtrecht van de VBAG.

Verder is de praktijk geregistreerd en erkend door de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg).

De leden van de VBAG werken volgens een strenge beroepscode. Voor u is dit een kwaliteitsgarantie en voor een groot aantal zorgverzekeraars een reden om de natuurgeneeskundig consulten (deels) te vergoeden.

De behandeling
Tijdens een natuurgeneeskundig consult gaan we op zoek naar mogelijke oorzaken van en oplossingen voor lichamelijke en emotionele klachten. Ieder consult kijken we waar aandacht nodig is en welke behandelingsmethodieken het beste toegepast kunnen worden. Verschillende behandelvormen worden ingezet om herstel te bevorderen.

Tijdens de eerste behandeling nemen we samen een vragenformulier door om te kijken hoe uw gezondheid is en de reden dat u gekomen bent. Vanuit deze informatie stel ik dan een behandelplan voor en dit zal dan in overleg met u plaatsvinden. Het bespreken van de gezondheid is noodzakelijk om de juiste behandeling af te stemmen op de behoefte, rekening houdend met indicaties-contra-indicaties.

Dorn Methode
De medicatie van de toekomst is......bewegen

Rugpijnen kunnen door de "DORN" methode verdwijnen.

Fybromyalgie-Therapie
Fybromyalgie is een relatief niet- gewrichtsgebonden syndroom gekaraktiriseerd door spierpijn en drukpijnlijke punten verspreid over het lichaam. De naam fybromyalgie komt van fybro(bindweefsel)myo(spier)algie (pijn)en betekend dus bindweefselspierpijn. De spieren zijn veel te gespannen waardoor spierpijn en pijn aan de aanhechtingsplaatsen van spieren en pezen wordt veroorzaakt. Er is geen eenduidige oorzaak en nog geen medicijn tegen fybromyalgie. Pijnstillers worden vaak voorgeschreven maar halen hooguit de scherpe kantjes van de pijn af.

Triggerpoint therapie
Ook last van pijn die nooit weg gaat?
Hoeveel therapie u ook volgt en hoelang u ook rust?
Steeds komt de klacht weer terug!?
Grote kans dat dit wordt veroorzaakt door myofascial triggerpoints!!

Regelmatig terugkerende hoofdpijn, maar ook nek-, schouder- en rugpijn zijn lastige ongemakken. Veel mensen hebben zich erbij neergelegd: ze gaan vroeg naar bed, nemen een warm bad of slikken een pijnstiller. Weinigen weten echter dat deze pijnen kunnen worden veroorzaakt door triggerpoint, hypergevoelige plekjes in het spierweefsel.

Guasha Behandeling
Een van de grootste oorzaken van alle klachten en ziekten zijn: afvalstoffen!!!
Afvalstoffen die we via ons voedsel binnenkrijgen, maar ook door stress, spanning, roken, alcohol enz. Afvalstoffen worden in ons lichaam weggezet op plaatsen waar ze in de eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken. En dat is het bindweefsel , spieren en gewrichten. Maar langzaam slipt het bindweefsel dicht , spieren verzuren en gewrichten ontsteken. Er ontstaan pijn en klachten.

Cupping behandeling
Met het opheffen van energieblokkades kan cupping effectief worden toegepast bij onder meer:

- spier- en gewrichtsklachten
- hoofdpijn/migraine
- rug-, nek en schouderpijn
- pijn in de onderbuik
- zwelling, vocht in knie en enkel
- fibromyalgie klachten
- armklachten
- triggerpoints
- bindweefselklachten

Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefselverslakking opgeheven. Je komt zogezegd “ruimer in je vel te zitten”. Na een Cuppingbehandeling voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter!