Brood op de plank

Kerkstraat 4-a
6174 RE
Sweikhuizen
Sinds 2014
  • een kleine ambachtelijke bakkerij speciaal zaak te Sweikhuizen
  • waar brood, broodjes en vlaaien gemaakt worden van ons lokaal kollenberger spelt
  • de Franse Baguettes worden nu ook gemaakt van spelt!
  • verder ook een assortiment van lokale collega bedrijven
  • met o.a. spelt pasta, spelt crackers en spelt roggebroden, wafels, jams en honing
06-14945035
e-mail
website
Björn Coenen

Bedrijfsinfo

Brood op de plank is een kleine ambachtelijke bakkerij speciaal zaak te Sweikhuizen, waar brood, broodjes en vlaaien gemaakt worden van ons lokaal kollenberger spelt. De Franse Baguettes worden nu ook gemaakt van spelt! We hebben verder ook een assortiment van lokale collega bedrijven waar we onder andere spelt pasta, spelt crackers en spelt roggebroden, wafels, jams en honing van verkopen.

Wij gebruiken voor onze producten alleen pure grondstoffen. Het basis brood deeg wordt gemaakt van: 100% spelt bloem en meel, rogge, desem (bestaande uit spelt bloem en water) zout en gist. Wij gebruiken dus geen toevoegingen als broodverbetermiddelen, conserveermiddelen, kleurstoffen, samengestelde margarines enz. En daar zijn we trots op!

Ook gebruiken waar dat kan en verantwoord is, biologische grondstoffen. Bijvoorbeeld bio melk, bio eieren, bio rogge, bio honing, bio sesam, bio lijnzaad, bio zonnepitten, bio pompoenpitten, bio vijgen, bio dadels, bio stroop. Ook verwerken we kort Atlantisch zeezout uit Frankrijk in ons brood! Dit zout is helemaal natuurlijk en vol met mineralen!

Door het toevoegen van ons eigen desem en een lang rijsproces (min. 12 uur!) verkrijgt ons brood zijn natuurlijke typisch brood smaak en geur! Dit deeg wordt dan aangevuld met de heerlijkste vullingen om de verschillende broodsoorten te maken. Dit zijn onder andere verschillende noten en zaden, kummel, vijgen, dadels, olijven, basilicum en stroop.

Broodjes en croissant deeg wordt verder aangevuld met roomboter, melk, suiker en ei om de extra malse en lekkere smaak te krijgen.

Voor de vlaaien gebruiken we natuurlijk ook een luxe deeg met als basis spelt bloem met toevoegingen van roomboter, suiker, melk en ei. De vullingen doen we zo veel als mogelijk lokaal en vers inkopen en verwerken. Voor de appelvulling kopen we verse appels van Cultura fruit uit Puth en schillen deze zelf. En natuurlijk maken we in de zomer ook vlaaien van de echte sweikhuizer rengelaotte pruimen.

Klik hier voor het  assortiment

Detail info

Openingstijden

donderdag van 8.00 tot 14.00 uur
vrijdag van 8.00 tot 14.00 uur
zaterdag van 8.00 tot 14.00 uur
zondag van 8.00 tot 12.00 uur