Kasteel Amstenrade

Hagendorenweg 1
6436 CR
Amstenrade
  • een van de mooiste voorbeelden van neoclassicisme
  • Engels landschapspark, met zeldzame bomen
  • rondleidingen
  • oranjerie
  • bed&breakfast
046-4424571
e-mail
website
Leïla van Lidth de Jeude-d'Ansembourg

Bedrijfsinfo

In het Limburgse Amstenrade woont Leila van Lidth de Jeude - gravin de Marchant et d'Ansembourg - gravin kasteel Amstenrade, in een sprookjesachtig kasteel uit de 18e eeuw. Het is een van de mooiste voorbeelden van het neoclassicisme in Nederland.
______________________________

Kasteel Amstenrade dateert in zijn huidige vorm van 1788. Het werd gebouwd in opdracht van de heer Willems, een rijke Luikse bankier.

Het achttiende-eeuwse kasteel werd gebouwd tussen 1780 en 1788 naar een ontwerp van architect Bartholomé Digneffe. De plannen werden echter niet voltooid en de rechtervleugel en de vierkante noordoostelijke toren voerde men niet uit, wat de aparte “L” vorm aan het huidige gebouw geeft. De nicht van Nicolas Willems, Marie Victoire de Hayme de Bomal erfde het kasteel. Zij was getrouwd met Claude Romain, Graaf de Marchant et d'Ansembourg. Zo kwam het kasteel in eigendom van die familie die het nog bezitten.

Kasteel Amstenrade is een van de mooiste voorbeelden van neoclassicisme in Nederland.
______________________________

Het project ZIJRUNA (Zijn, Rust, Natuur) bestempelt alle elementen en monumentale gebouwen op het 150 ha tellende landgoed met een authentieke originele sfeer. Het 18e  eeuwse Kasteel, prachtigste voorbeeld van het neoclassicisme in zuid Limburg straalt een zelfverzekerde grandeur uit.

De Orangerie, geflankeerd door twee historische kassen is tot restaurant geworden en gunt de wandelaars of rust zoekers een heerlijk moment om bij te komen.

De bed en breakfast/ vakantie woning biedt hedendaagse comfort met ruime bedden in de mooi sober geklede kamers en privé badkamers en biedt door arrangementen toegang tot de candle light diners in het kasteel en heerlijke ontbijt.

Het wandelen in het kasteelpark door de seizoenen heen is voor de natuurliefhebbers groot en klein altijd fijn.

Deze ervaringen bieden uiteindelijk een verheven gevoel dat wij aan de gast hopen te mogen geven.
 

Detail info

Openingstijden

Het park is open voor het publiek van 10.00 tot 18.00 in de zomer en van 10.00 tot 16.00 in de winter.