Boerderijcamping de Botkoel

Kerkpad 2
6155 KJ
Puth
Sinds 2004
  • kleinschalige, rustieke camping
  • winnaar van de gouden Zoover Award 2018
  • schitterend uitzicht over het zuid limburgse heuvelland
  • het sanitair is in 2017 compleet vernieuwd
  • grote speelweide voor de kinderen
  • volop wandel- en fietsmogelijkheden
046-4432374
06-44374280
e-mail
website
familie Cals

Bedrijfsinfo

Algemeen
Naast ons fruitteeltbedrijf zijn wij in 2004 begonnen met een boerderijcamping. Onze kleinschalige, rustieke camping biedt een schitterend uitzicht over het zuid limburgse heuvelland. Bij zonnige dagen is een vrij uitzicht tot Aken mogelijk.

Sanitair
Het sanitair is in 2017 compleet vernieuwd! Het is verdeeld in dames en heren. Iedere zijde heeft 2 douches, 3 wastafels en 2 wascabines. Er is een apart gedeelte waarin zich 4 toiletten, 1 urinoir bevinden. Hier beschikken we ook over een invalide sanitair gecombineerd met een baby sanitair. Er staat ook een wasmachine en een centrifuge. Van de centrifuge mag u gratis gebruik maken.

Kindvriendelijk
Op de camping hebben we ook aan de kinderen gedacht. Zo is er een grote speelweide waar men kan voetballen, badmintonnen etc... Er is een jeu-de-boule baan aanwezig. Tevens zijn er skelters beschikbaar. In het weekend komt de ijscoman op de camping.

Fietsenstalling
Camping 'De Botkoel' beschikt tevens over een overdekte fietsenstalling.

WiFi
Sinds 2013 kunt u bij ons ook terecht voor WiFi, zodat u met uw tablet, laptop of smartphone kunt genieten van draadloos internet.

Bakker
Van dinsdag tot en met zaterdag komt de warme bakker naar de camping. Met lekkere broodjes, croissants en uiteraard de heerlijke Limburgse vlaai.

Wandel- en fietsmogelijkheden
Wandel- en fietsmogelijkheden zijn er volop, o.a. in het rustige en mooie stammenderbos dat via Puth naar Spaubeek loopt. Wij hebben ook diverse wandel- en fietsroutes door het heuvellandschap op de camping ter beschikking. De camping is gelegen aan het pieterpad en pelgrimspad.  

Dagtripjes
Vanuit het centraal gelegen Puth is het eenvoudige, om leuke dagtripjes te maken. Zo bent u binnen no-time in Valkenburg, Vaals, Aken ( Duitland), Maastricht of Hasselt (België). Kijk voor een overzicht van de mogelijkheden bij uitstapjes.

Tot ziens !!!

Familie Cals
__________________________________

Klik hier voor de tarieven.
__________________________________

Ligging
Camping de Botkoel ligt in Puth. Het is een plaatsje in Zuid Limburg met ongeveer 2000 inwoners. Puth ligt centraal tussen Schinnen en Geleen. In de dorpskern bevinden zich diverse monumentale woningen en boerderijen. Markante gebouwen zijn bijvoorbeeld de vakwerkhuizen die gezamenlijk bekend staan onder de naam Vogelzang. In een van deze woningen heeft een edelsmid zijn eigen atelier.

Een centrale plek in het dorp was vroeger de waterput waar de bewoners van onderste Puth en bovenste Puth elkaar ontmoetten. Thans staat op die plek de kerk, die in 1930 werd gebouwd. Tegenover de kerk bevinden zich enkele winkeltjes, waaronder cadeaushop 't sfeertje. Het terras achter de cadeaushop geldt als rustpunt voor wandelaars van het Pieterpad.

Wandel- en fietsmogelijkheden zijn er volop, o.a. in het rustige en mooie stammenderbos dat via Puth naar Spaubeek loopt. Wij hebben ook diverse wandel- en fietsroutes door het heuvellandschap op de camping ter beschikking.

Onze kleinschalige, rustieke camping biedt een schitterend uitzicht over het zuid limburgse heuvelland. Bij zonnige dagen is een vrij uitzicht tot Aken mogelijk.

Naast onze camping hebben we nog een fruitteeltbedrijf. In het voorjaar zit u dus tussen de bloesems en in het najaar tussen de appels en peren.

Vanuit het centraal gelegen Puth is het eenvoudig om leuke dagtripjes te maken. Zo bent u binnen no-time in Valkenburg, Vaals, Aken (Duitsland), Maastricht of Hasselt (België).

Wilt u niet alleen genieten van het heuvelland, maar ook graag eens duiken in de geschiedenis of cultuur en kunst? Bezoek dan de overblijfselen uit de Romeinse tijd of een prachtig kasteel al dan niet gerestaureerd. Door het gehele gebied treft u vele musea aan die u zeker zult weten te waarderen.

Al deze ingrediënten worden compleet gemaakt met een uitgebreide mogelijkheid tot winkelen en bezichtigingen van interessante plaatsen in de omgeving met zijn vele culturele en muzikale evenementen.

Detail info

Camping de Botkoel wint de gouden Zoover Award 2018

Wij zijn de beste camping van Nederland en beste accommodatie van Limburg.

Donderdag 10 januari ’19 zijn op de vakantiebeurs in Utrecht de Zoover Awards voor accommodaties uitgereikt.

Camping de Botkoel wint gouden Zoover Award. Gedurende het hele jaar 2018 zijn er reviews geschreven door de vakantiegangers die hun ervaringen graag delen om anderen te helpen bij het vinden van de perfecte vakantie.

Met een 9,9 werden wij beoordeeld!

Openingstijden

Wij zijn geopend vanaf 15 maart t/m 31 oktober.