Brookerhof Bed & Breakfast

Hellebroek
6361 AC
Nuth
Sinds 2018
  • B&B en vakantieloft
  • in Limburgse mergelhoeve uit 1785    
  • uitermate geschikt voor 2-3 personen    
  • nog veel authentieke elementen     
  • met oog voor hedendaags comfort    
  • in het Limburgse Heuvelland dichtbij Valkenburg en Maastricht
06-21211153
e-mail
website
Inge en Michel

Bedrijfsinfo

KOM LOGEREN… in onze cárreboerderij in Hellebroek aan de rand van Nuth. Een mergelhoeve uit 1785, midden in het mooie Limburgse Heuvelland. Onze gastenverblijven liggen op slechts 10 minuten van het gezellige Valkenburg en 15 minuten van de sfeervolle historische stad Maastricht. Alle ingrediënten om heerlijk te ontspannen, te ontdekken en genieten in Zuid-Limburg!
_____________________

Klik hier voor tarieven, kalender en contact
____________________

NIEUW in 2021…. We zijn heel blij dat we per april een tweede, grotere ruimte hebben geopend. Want we hebben de oude koestal gerenoveerd en omgebouwd tot een supermooie loft (65m2 vloeroppervlak). Hier vind je op de begane grond een ruime living, een luxe badkamer, eigen entree via de zijpoort én ruime keuken/bar. Daardoor is de loft zeer geschikt voor een langer verblijf ~midweek of week~ tijdens de vakanties. Voor een impressie kun je ook een kijkje nemen op onze social media. En wil je reserveren? Dat kan! Kijk dan in onze nieuwe kalender voor beschikbaarheid van zowel B&B Brookerhof Brie als de vakantieloft in de koestal.  
_______________________

Even voorstellen
Wij zijn Inge en Michel en sinds november 2017 wonen wij met onze jongste zoon Jelle in een prachtige oude mergelboerderij. Inge: “mijn grootste passie is het inrichten en stylen van huizen.” Michel: “naast mijn werk en de vele klussen in en om het huis, bereid ik graag een heerlijke maaltijd voor familie en vrienden.”… En zo is in 2018 B&B Brookerhof ontstaan.

In de 230 jaar oude carréboerderij zijn nog veel authentieke elementen bewaard gebleven. Waaronder de oude waterput, de mooie houten spanten, een grote plukladder aan de muur, de oude poorten naar de binnenplaats…. We hebben de ruimtes ingericht met respect voor de rijke geschiedenis van het pand. Maar ook met oog voor hedendaags comfort. Je vindt bij ons een mix van doorleefd hout, stoere materialen, zoals beton en staal. Accessoires van linnen en wol, en decoraties die hun herkomst vinden in de natuur.

Aanvankelijk hadden wij geen ervaring met het runnen van een Bed and Breakfast. Maar we zijn erin gegroeid. En na ruim 2 jaar hebben we daarom vorige zomer besloten om de oude koestal in onze carré te renoveren tot een ruime vakantieloft. Zo kunnen we in totaal in onze gastenverblijven 2-8 gasten verwelkomen.

In de buurt zijn er ruim voldoende restaurantjes dus je hoeft niet ver. Zeker fijn als je wat later aankomt. Wil je liever iets ‘thuis’ klaarmaken? Dat kan ook, er zijn voorziening voor het klaarmaken van een eenvoudige maaltijd, al zijn er geen uitgebreide kookmogelijkheden.

Voor die mooie wandelroute waar je ‘geen kip tegenkomt’, kun je natuurlijk een extra broodje maken. Maar het is ook mogelijk om bij een collega een goed gevulde picknickmand op te halen. En ben je van plan om te gaan fietsen? Dan is er ruimte genoeg voor je eigen fietsen in onze stal, of huur een fiets of zelfs een scooter voor een dagtocht. Daarvoor raden we aan te reserveren bij het Cycle Center in Valkenburg. De auto parkeer je op een groot terrein direct naast de verhuurlocatie. 
____________________