Sport BSO Sjoepkar

Clemensweg 1
6447 AZ
Merkelbeek
Sinds 2010
  • weekvullende programma's
  • gedurende de schoolvakanties
  • vol sport, uitdagingen, leuke activiteiten en heerlijk eten
  • uw kind komt vanaf 07.00 uur ontbijten
  • om 19.00 uur kunt u uw kind weer komen ophalen
06-24363211
e-mail
website

Bedrijfsinfo

Voorschoolse opvang
Voorschoolse opvang bieden wij voor de kinderen van de basisschool in de leeftijd van 4 jaar tot en met 12 jaar.

U brengt de kinderen naar de locatie waar de voorschoolse opvang wordt verzorgd. De kinderen worden van 7:00 uur opgevangen in onze accommodatie we gaan dan vanaf 7:30 gezellig samen ontbijten.

Naschoolse opvang
In een huiselijke sfeer start de middag met gezamenlijk iets te eten en te drinken zo creëren we rustmoment zodat kinderen even kunnen afschakelen van de schooldag.

Daarna gaan we over op de geplande activiteiten.

Dagelijks hebben de kinderen de gelegenheid om mee te doen aan verschillende sportactiviteiten, tevens zullen we naast de sportactiviteiten ook een alternatieve activiteit beiden voor kinderen die even geen zin hebben om actief te zijn.

De inhoud van alle activiteiten zijn gericht op de vorming en ontwikkeling van uw kind, zo wordt uw kind op een gezonde wijze steeds weer uitgedaagd.

Waarom kiezen voor Sport BSO Sjoepkar ?

  • de veiligheid en het welbevinden van uw kind staan bij ons voorop.
  • in een ontspannen sfeer spelen, verkennen en ontdekken.
  • deskundige pedagogisch medewerkers en goede begeleiding op de werkvloer.
  • een organisatie die staat voor continue kwaliteitsverbetering met aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen.
  • aandacht voor de samenwerking met u als ouder.

_______________________________

Praktisch
De kwaliteit van Sport BSO Sjoepkar waarborgt zich in een gerichte visie met betrekking tot kinderen ouders, personeel en locatie. Wij vangen de kinderen op in een gezonde omgeving die in het teken staat van sport en bewegen. Het kind staat centraal bij het bieden van een kleinschalige, gezellige maar wel leerzame opvang. Het voelt zich veilig bij het personeel en heeft de ruimte om zich begeleid te ontwikkelen op sociaal, motorisch en cognitief gebied.

Het opleidingsniveau van ons personeel biedt een stabiele basis voor onze visie. Bij onze leiding komen sport HBO en HBO pedagogiek samen. Met op deze basis ontwikkelde activiteiten stimuleren wij kinderen tot bewegen en bieden wij een gevarieerd sportaanbod dat bol staat van uitdagingen. Een belangrijk uitgangspunt is het stimuleren van sociale vaardigheden bij het kind. Deze combinatie staat tevens garant voor veiligheid, gezondheid, hygiëne, goede omgangsvormen, cognitieve vaardigheden zoals taal en rekenen.

Door onze kleinschaligheid zijn er korte lijnen naar kind, ouder en de school. Zo bouwen we een goede band op met het kind waardoor het zich snel thuis voelt in een veilige en beschermde omgeving. Bovendien kunnen we snel reageren op veranderingen en problemen.

De inrichting van onze locaties zorgt ervoor dat we de dag kunnen beginnen met een rustmoment.
We ontbijten in onze gezellige huiskamer en na schooltijd starten we met een gezond tussendoortje waarbij de kinderen kunnen vertellen wat ze hebben gedaan en/of beleefd. Daarna kunnen ze ruim 1,5 uur genieten van de diverse speelmogelijkheden aangepast aan de keuzen van de kinderen. Geen sport BSO zonder sporten: de binnen- en buiten -sportruimtes bieden ons de mogelijkheid om uitgebreid te variëren in sport en spel bij verschillende weersomstandigheden.
___________________________________

Wat doet uw kind gedurende de schoolvakanties?
Sjoepkar biedt gedurende de schoolvakanties week vullende programma's vol sport, uitdagingen, leuke activiteiten en heerlijk eten. Uw kind is welkom vanaf 07.00 uur. vanaf 10 uur starten we ongeveer met het dagprogramma. Het dagprogramma kan op de opvanglocatie zijn maar ook worden er vaak elders uitjes gepland. Deze lopen uiteen van bezoek aan een speeltuin, blote voetenpad, Brunssumerheide, pretpark enz.

Vakantiedagen zijn bij ons altijd hele dagen opvang van 07.00 uur t/m 19.00 uur in verband met het dagvullende programma.
___________________________________

Ouders
Bij BSO Sjoepkar staan de behoeften van het kind centraal. In het verlengde van de ouders helpen wij in de opvoeding van hun kind. Hiervoor onderhouden wij goede contacten met ouders.

Om ouders meer te betrekken bij de opvang van hun kind hebben wij een oudercommissie. Om onze kwaliteit te verhogen hechten wij veel waarde aan de mening, de ervaringen en de kennis van de ouder.

De breng- en ophaalmomenten zijn momenten waarop de ouder en de begeleider belangrijke informatie kunnen uitwisselen over het kind. Regelmatig houden we ouderavonden en een gesprek aanvragen met een begeleider is natuurlijk altijd mogelijk.