Sjoepkar Sport Buitenschoolse Opvang Amstenrade

De Gyselaar 80
6436 AZ
Amstenrade
 • voorschoolse opvang
 • naschoolse opvang
 • in een gezonde omgeving
 • die in het teken staat van sport en bewegen
 • kleinschalig, gezellig en leerzaam
 • staat bol van uitdagingen
06-24517533
e-mail
website
mevr. I. Abidi

Bedrijfsinfo

Welkom bij de ‘Sjoepkar'
Het adres voor uw buitenschoolse opvang &kinderdag verblijf met nadruk op sport en spel.

Voorschoolse opvang
Voorschoolse opvang bieden wij voor de kinderen van de basisschool in de leeftijd van 4 jaar tot en met 12 jaar.

U brengt de kinderen naar de locatie waar de voorschoolse opvang wordt verzorgd. De kinderen worden van 7:00 uur opgevangen in onze accommodatie we gaan dan vanaf 7:30 gezellig samen ontbijten.

Naschoolse opvang
In een huiselijke sfeer start de middag met gezamenlijk iets te eten en te drinken zo creëren we rustmoment zodat kinderen even kunnen afschakelen van de schooldag.

Daarna gaan we over op de geplande activiteiten.

Dagelijks hebben de kinderen de gelegenheid om mee te doen aan verschillende sportactiviteiten, tevens zullen we naast de sportactiviteiten ook een alternatieve activiteit beiden voor kinderen die even geen zin hebben om actief te zijn.

De inhoud van alle activiteiten zijn gericht op de vorming en ontwikkeling van uw kind, zo wordt uw kind op een gezonde wijze steeds weer uitgedaagd.

Waarom kiezen voor Sport BSO Sjoepkar ?

 • de veiligheid en het welbevinden van uw kind staan bij ons voorop.
 • in een ontspannen sfeer spelen, verkennen en ontdekken.
 • deskundige pedagogisch medewerkers en goede begeleiding op de werkvloer.
 • een organisatie die staat voor continue kwaliteitsverbetering met aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen.
 • aandacht voor de samenwerking met u als ouder.


De kwaliteit van Sport BSO Sjoepkar waarborgt zich in een gerichte visie met betrekking tot kinderen ouders, personeel en locatie. Wij vangen de kinderen op in een gezonde omgeving die in het teken staat van sport en bewegen. Het kind staat centraal bij het bieden van een kleinschalige, gezellige maar wel leerzame opvang. Het voelt zich veilig bij het personeel en heeft de ruimte om zich begeleid te ontwikkelen op sociaal, motorisch en cognitief gebied.

Het opleidingsniveau van ons personeel biedt een stabiele basis voor onze visie. Bij onze leiding komen sport HBO en HBO pedagogiek samen. Met op deze basis ontwikkelde activiteiten stimuleren wij kinderen tot bewegen en bieden wij een gevarieerd sportaanbod dat bol staat van uitdagingen. Een belangrijk uitgangspunt is het stimuleren van sociale vaardigheden bij het kind. Deze combinatie staat tevens garant voor veiligheid, gezondheid, hygiëne, goede omgangsvormen, cognitieve vaardigheden zoals taal en rekenen.

Door onze kleinschaligheid zijn er korte lijnen naar kind, ouder en de school. Zo bouwen we een goede band op met het kind waardoor het zich snel thuis voelt in een veilige en beschermde omgeving. Bovendien kunnen we snel reageren op veranderingen en problemen.

De inrichting van onze locaties zorgt ervoor dat we de dag kunnen beginnen met een rustmoment.
We ontbijten in onze gezellige huiskamer en na schooltijd starten we met een gezond tussendoortje waarbij de kinderen kunnen vertellen wat ze hebben gedaan en/of beleefd. Daarna kunnen ze ruim 1,5 uur genieten van de diverse speelmogelijkheden aangepast aan de keuzen van de kinderen. Geen sport BSO zonder sporten: de binnen- en buiten -sportruimtes bieden ons de mogelijkheid om uitgebreid te variëren in sport en spel bij verschillende weersomstandigheden.

Wij vullen de Sjoepkar” van uw kind voor een succesvolle toekomst!

Wat doet uw kind gedurende de schoolvakanties?
Sjoepkar biedt gedurende de schoolvakanties week vullende programma's vol sport, uitdagingen, leuke activiteiten en heerlijk eten. Uw kind is welkom vanaf 07.00 uur. vanaf 10 uur starten we ongeveer met het dagprogramma. Het dagprogramma kan op de opvanglocatie zijn maar ook worden er vaak elders uitjes gepland. Deze lopen uiteen van bezoek aan een speeltuin, blote voetenpad, Brunssumerheide, pretpark enz.

Vakantiedagen zijn bij ons altijd hele dagen opvang van 07.00 uur t/m 19.00 uur in verband met het dagvullende programma.

Ouders
Bij BSO Sjoepkar staan de behoeften van het kind centraal. In het verlengde van de ouders helpen wij in de opvoeding van hun kind. Hiervoor onderhouden wij goede contacten met ouders.

Om ouders meer te betrekken bij de opvang van hun kind hebben wij een oudercommissie. Om onze kwaliteit te verhogen hechten wij veel waarde aan de mening, de ervaringen en de kennis van de ouder.

De breng- en ophaalmomenten zijn momenten waarop de ouder en de begeleider belangrijke informatie kunnen uitwisselen over het kind. Regelmatig houden we ouderavonden en een gesprek aanvragen met een begeleider is natuurlijk altijd mogelijk.

Locatie Amstenrade
Basisschool de Verrekijker in Amstenrade bied ons veel ruimte. Onze opvangruimte hebben we op een gezellige manier ingericht, zodat de kinderen zich er prettig voelen en er volop kunnen spelen (met lego, blokken), maar ook aan tafel kunnen zitten en een gezelschapsspel kunnen doen. Voor onze sportactiviteiten maken wij gebruik van de kleutergymzaal in de school, de voetbal/basketbalkooi achter de school en het ruime schoolplein. In overleg kunnen wij ook gebruik maken van de voetbalvelden van VVA en van de grote gymzaal in de Koeteleboet. Deze combinatie van binnen- en buitenruimte zorgt ervoor dat wij een divers en compleet sportaanbod kunnen aanbieden.

We starten de dag met samen gezellig ontbijten. Wanneer de school uit is, komen de kinderen naar de BSO ruimte (of worden uit de klas gehaald door de begeleiders) en wordt er gezamenlijk aan tafel iets gegeten (fruit, yoghurt, soep). Aan tafel krijgen de kinderen de kans te vertellen over hun dag. Dagelijks gaan we met de kinderen sporten. Te denken valt dan aan bijv. voetballen, gymmen in de gymzaal, verschillende tikspellen, maar ook bewegen op muziek.

Ook proberen we elke dag met de kinderen een frisse neus te gaan halen. Als een kind niet wil sporten, hoeft het zich niet te vervelen. Onder professionele begeleiding kan het kind ook knutselen, gezellig een boekje lezen of huiswerk maken.