ISD Kompas

Deweverstraat 1
6361 BZ
Nuth
  • werken loont
  • Intergemeentelijke Sociale Dienst
  • van de Zuid-Limburgse gemeenten Beekdaelen, Simpelveld en Voerendaal
  • voor mensen die (tijdelijk) geen inkomen hebben
  • werkgevers kennen en ontzorgen èn werkzoekenden ondersteunen
  • bij het zoeken naar hun talenten en het nemen van hun verantwoordelijkheid op de route naar werk
045-5659250
e-mail
website
Chantal Baburek (directeur)

Bedrijfsinfo

Organisatie
Iedereen in Nederland zorgt zoveel mogelijk voor zijn eigen inkomen. Dit betekent dat wie kan werken, werkt. Dat lukt niet altijd. Inwoners van de Zuid-Limburgse gemeenten Beekdaelen, Simpelveld en Voerendaal die (tijdelijk) geen inkomen hebben, kunnen terecht bij de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Kompas.

Werkgevers kennen en ontzorgen èn werkzoekenden ondersteunen bij het zoeken naar hun talenten en het nemen van hun verantwoordelijkheid op de route naar werk. Dat is de kracht van ISD Kompas. Een ondernemende organisatie waar continu verbindingen worden gelegd met werkgevers die werkzoekenden met een bijstandsuitkering een kans willen bieden. Dit kan door middel van een tijdelijke, een betaalde of gesubsidieerde baan. Of indien betaald werk - nog - niet mogelijk is, in de vorm van werkervaringsplaatsen of plekken voor vrijwilligerswerk.

Samen met werkzoekenden kijkt ISD Kompas naar de kansen en mogelijkheden die de regionale arbeidsmarkt biedt. Werken staat voorop, ook als een werkzoekende beperkt inzetbaar is. Een uitkering is tijdelijk dus wie kan werken, werkt. Niet alleen als tegenprestatie voor een uitkering, maar ook omdat dit de kans op terugkeer naar een betaalde baan vergroot.

Werken loont, altijd. Daarom werken wij gezamenlijk aan werk. Samen stippelen we de route uit. Onze kernwaarden - ondernemend, bevlogen, inventief en betrouwbaar - vormen hierbij de bakens.

Ondernemend
We zoeken, zien en benutten mogelijkheden. We zetten ons brede netwerk in om werkgevers, werkzoekenden èn onze eigen organisatie vooruit te helpen, met ruimte voor ieders eigenheid.

Bevlogen
We zijn enthousiast, inspirerend en zetten door. Met hart voor mensen en hun talenten zetten we ons in om de dingen goed te doen.

Inventief
We hebben talent voor vernieuwing en komen met originele oplossingen. Door flexibel te zijn en ons te verplaatsen in de ander creëren we steeds opnieuw meerwaarde.

Betrouwbaar
We zijn eerlijk, integer, zorgvuldig en duidelijk. Afspraak is afspraak, daar kunnen anderen op rekenen. Omgekeerd verwachten wij hetzelfde van hen.