Biologisch Restaurant aan Sjuuteeanjd

Dorpsstraat 74
6365 BH
Schinnen
Sinds 1996
  • goede kwaliteit, smaak en een gemoedelijke sfeer
  • zo veel mogelijk lokale producten
  • eerlijk en ambachtelijk
  • met vergeten groenten uit eigen tuin
  • winnaar Gaia Green Award 2018
  • het meest duurzame restaurant van Nederland!
  • klik hier voor de menukaart
046-4431767
e-mail
website
Jean en Sonja Thoma

Bedrijfsinfo

Welkom bij Sjuut (Aan Sjuuteeänjd).
Wij zijn een biologisch restaurant in Schinnen. Bij ons draait alles om goede kwaliteit, smaak en een gemoedelijke sfeer. Wij koken voornamelijk biologisch en kiezen voor zo veel mogelijk lokale producten. Wij hebben een grote liefde voor alles wat eerlijk en ambachtelijk tot stand is gekomen. Hierdoor weten wij u het verhaal achter onze producten te vertellen.

Daarnaast koken wij met vergeten groenten uit eigen tuin. Chef-kok Jean Thoma komt graag in deze moestuin. Daar vindt hij zijn rust en creativiteit. De moestuin levert prachtige producten op, die voor bijzondere smaken zorgen binnen de gerechten. De gerechten van Sjuut zijn geïnspireerd op de smaken van vroeger en kunnen ook wel als streekgerechten gezien worden, maar dan op hoog niveau. Wij houden ervan de producten en smaken die Limburg rijk zijn in ere te herstellen.

WINNAAR GAIA GREEN AWARD 2018
In de categorie restaurants hebben wij de Gaia Green Award gewonnen. Volgens het jury rapport leveren we duurzaamheid en kwaliteit op een hoog gastronomisch niveau.
_______________________

Bij ons eten
Bij ons kunt u heerlijk eten in ons restaurant. Wij maken gebruik van eerlijke, ambachtelijke, biologische, streek- en dagverse producten. Onze keuken is geïnspireerd op Limburgse streekgerechten. Vier keer per jaar veranderen we onze menukaarten. Die passen we aan aan de seizoenen en dat proef je! Ieder gerecht valt prachtig te combineren met mooie bieren en wijnen.

Wij houden rekening met allergieën en andere eetwensen. Dit geldt ook voor vegetariërs of veganisten. Wij vinden het belangrijk dat kinderen ook nieuwe smaken leren ontdekken. Wij betrekken de kinderen in de keuken en vragen naar hun wensen.

In ons restaurant serveren wij traditionele gerechten uit Limburg, gegoten in een modern en exclusief jasje. Hier kunt u genieten van nieuwe smaaksensaties en creaties. Wij verwennen u in een luxe, feestelijke en ook gezellige sfeer. U kunt ervoor kiezen om u te laten verrassen door de chef. Onze gerechten vindt u op de menukaart van ons restaurant.

Klik hier voor de menukaart.
__________________________

Kwaliteit
Kwaliteit staat bij ons voorop. Daarom koken wij het liefst met lokale biologische producten. Die halen wij veelal bij kleine leveranciers uit het heuvelland of uit eigen moestuin. Hierdoor hebben wij nauw zicht op de productieketen. Alleen daar waar wij achter staan, komt bij u op uw bord. Waarom zouden we iets van ver weg halen als het ook dichtbij beschikbaar is. Wij proberen met deze manier van werken bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Keurmerken en erkenningen
Ons restaurant draagt het gouden EKO-keurmerk. Dit betekent dat wij zorgen dat 80% van onze inkoop biologisch gecertificeerd is! Dit maakt ons het eerste biologisch restaurant van Limburg met een EKO certificering.

Ons restaurant is door Gault&Millau uitgeroepen tot meest duurzame restaurant van Nederland 2017!

Onze chef-kok Jean Thoma is opgenomen tot de Alliance van Ark van de Smaak.

De Volkskrant gaf ons een mooie waardering met een 8,5 voor het eten en een 9 voor onze prijs-kwaliteit verhouding.

In 2014 zijn wij uitgeroepen tot held van de smaak.
_________________________

Wie zijn wij?
Er is elke dag een enthousiast team aan de gang om alle gasten een geweldige avond te bezorgen. Alles draait om gezelligheid en genieten. Kwaliteit en gastvrijheid staan bij ons hoog in het vaandel en dit is merkbaar tot in de kleinste details. Het team wordt geleid door chef-kok Jean Thoma en gastvrouw Sonja Thoma-Cabo. Samen staan zij elke dag klaar om de gasten een onvergetelijke avond te bezorgen.

Jean Thoma
Chef-kok Jean Thoma is trots op de producten die Limburg te bieden heeft. Zijn jeugdherinneringen spelen nog steeds een rol bij dat wat hem beweegt. Hij herinnert zich het boeren bestaan nog goed en de maaltijden en geuren van toen. Door deze herinneringen is zijn passie ontstaan voor koken op basis van vroeger. Als Jean niet had gekozen voor koken dan was hij boer geworden. De passie voor het boerenleven voert hij in het klein uit in zijn eigen vergeten groenten moestuin.

Sonja Thoma-Cabo
Gastvrouw Sonja Thoma-Cabo is meer op de voorgrond en is daarmee het gezicht van Sjuut. Sonja heeft een grote passie voor wijnen en is dan ook gediplomeerd vinoloog. Vraag gerust om een passend wijnadvies bij uw gekozen gerechten. Ook kunt u vragen stellen over de wijnen die te vinden zijn op de wijnkaart.