Bodega Valerie

Bekerbaan 36-a
6333 EK
Schimmert
  • uit passie geboren !
  • passie voor wijn, koken en wijnspijscombinatie
  • wijnproeverijen    
  • van 2 t/m 10 personen    
  • met thema' s, streken of landen    
  • ook geven wij wijnadvies
06-21707196
e-mail
website
Valerie

Bedrijfsinfo

Even voorstellen…
Bodega Valerie, uit passie geboren !

Op mijn vijftiende maakte ik voor het eerst kennis met de horeca. Ik begon met vakantiewerk/weekend in een hotel-restaurant, tapte mijn eerste biertje en maakte, super spannend, voor de eerste keer een fles wijn aan tafel open. Ik leerde met borden lopen en alles wat erbij komt kijken. Werkte hard, maakte lange dagen, vaak van 12 uur. Dit maakte niets uit want het werk beviel mij supergoed. Als de gasten een fijne avond hadden gehad en mij bedankten aan de deur als ik met de jas voor ze klaar stond, sliep ik goed.Vervolgens ging ik naar de horecaschool en behaalde daar mijn diploma. Ik ging een wijncursus volgen, en behaalde mijn diploma sommelier. Ik werkte in een restaurant met een Vlaams-Franse keuken, tafelbereidingen zoals stroganoffsaus maken hoorden er ook bij. Het was elke avond een feestje: wijnarrangement hier, tafelbereiding daar, wat heb ik er van genoten.
 Dit ging zo verder tot mijn vijfentwintigste …
En toen kwam ik op een punt dat ik dacht … wil ik dit nog wel ? Is dit echt wat ik de rest van mijn leven wil doen? De onregelmatige tijden, altijd werken als andere mensen om je heen vrij hebben, nee. Dat wilde ik toch niet meer.
Inmiddels ben ik 7 jaar werkzaam op kantoor.
Maar het horeca/wijnverhaal bleef door mijn hoofd spoken. De passie voor wijn, koken en wijnspijscombinatie is er en blijft er. Ik dacht, ik moet hier iets mee doen. Mijn man en ik zaten in de tuin en hadden het erover. Al brainstormend zei mijn man, schat, begin hier thuis iets op jezelf. Ik vond het meteen een goed idee, ons huis is groot zat en mijn man is een goede klusser. Dus de garage werd omgebouwd tot Bodega. Een mooie lange tafel in het midden voor wijnproeverijen, het hout aan de muur en gezellige gordijntjes aan de ramen. Een Oostenrijks tintje.  Ik werk in principe alleen op afspraak.
Ik zie er naar uit om jullie te mogen ontvangen!

 

Detail info

Openingstijden

op afspraak