De Naamse Steen

Laar 16
6363 CT
Wijnandsrade
Sinds 2016
  • vertoeven op de boerderij
  • gewoon gezellig voor, tijdens of na de wandeling of lekker lunchen
  • in het sfeervolle schaftlokaal of buiten op 't terras
  • vooral met seizoensgebonden Limburgse- en streekproducten
  • hét rustpunt voor fietsers en wandelaars
045-5112440
e-mail
website
Fer Peters en Brenda Peters - van Seggelen

Bedrijfsinfo

Welkom bij De Naamse Steen
Vertoeven op de boerderij, gewoon gezellig voor, tijdens of na de wandeling of lekker lunchen in het sfeervolle schaftlokaal of buiten op 't terras.

Over ons
Wij is het echtpaar Fer Peters en Brenda Peters - van Seggelen. Zij raakten enkele jaren geleden op slag verliefd op deze monumentale boerderij en zijn blij dat ze deze liefde nu op een wonderlijke manier kunnen en mogen delen met hun gasten. Zij kochten in 2014 de hoeve, hebben sindsdien hard gewerkt om de renovatie te realiseren en wonen met veel plezier in het monumentale woonhuis.

Fer heeft de afgelopen 10 jaar ervaring opgedaan bij Chateau St Gerlach in Houthem en Brenda bij het Smulhuis in Brunssum. Hun liefde voor natuur en het vrije leven en hun ervaring in de gastvrijheidsbranche hebben ze gecombineerd in een laagdrempelig concept waarbij aan huis eerlijke streekproducten met zorg worden gepresenteerd in een ongedwongen ambiance.

Leuk detail is dat de boerderij ooit al eigendom was van de familie Peters. Via vererving is het pand gekocht door Guus Laeven. Nu Fer en Brenda het pand na zijn dood kochten van de erven is de cirkel weer rond. Overigens was van de geschiedenis bij het echtpaar niets bekend, dus toeval heeft hen weer terug gebracht naar deze mooie plek.
______________________________

Lunchen bij De Naamse Steen
Ons schaftlokaal beschikt over een kleine kaart. Aangezien wij vooral met seizoensgebonden Limburgse- en streekproducten werken én wekelijks de kaart aanpassen is deze niet beschikbaar op onze website. Maar vragen staat natuurlijk vrij. Neem daarom gerust contact op voor meer informatie.

Ook met een gezelschap kunt u terecht bij De Naamse Steen. Wij nemen graag de mogelijkheden persoonlijk met u door.

Wist u dat ons poortgebouw ook klaar is en dat u nu bij ons terecht kunt voor:

  • koffietafel 
  • vergaderingen  (met lunch)
  • borrel
     

Groepsarrangementen
Wilt u iets ondernemen met uw gezin? Of misschien gezellig wandelen met collegae of vrienden? Misschien wilt u het geregel wel aan ons overlaten maar misschien dekt een van onderstaande arrangementen wel de wens. Andere wensen zijn altijd bespreekbaar.

Een overblijfsel uit vervlogen tijden
De Naamse Steen, een monumentale hoeve gelegen te midden van een heerlijk wandelgebied. Vind de ijsvogel tussen het riet aan de oevers van de Geleenbeek en ontdek de salamanders in de poelen.

De Naamse Steen is hét rustpunt voor fietsers en wandelaars. Slechts enkele minuten wandelen vanaf Kasteel Hoensbroek verandert het stedelijk geroezemoes in serene rust. De binnenplaats van de hoeve herbergt een heerlijk zonneterras en huisgemaakt gebak

De huidige hoeve was oorspronkelijk de voorburcht van een kasteel met grachten, gelegen aan de westoever van de Geleenbeek. Het Huis Laar. Het kasteeltje verdween omstreeks 1790 en het enige tastbare bewijs van het bestaan ervan is de Naamse Steen met gotische versieringen, vermoedelijk uit 1500. Hieraan ontleent deze gezellige uitspanning zijn naam. Genieten van de buitenlucht op de prachtige binnenplaats in 'boerse' sfeer, of in het smaakvol ingerichte café.

De eigenaren van deze rustieke hoeve hebben kosten noch moeite bespaard om hier een oase van rust te creëren en zowel binnen als buiten is het goed toeven.
Fer en Brenda hebben hun binnenplaats en voormalige koeienstal opengesteld voor wandelaar en fietser. Het aanbod bestaat uit (speciaal)bieren, eigengemaakte limonades, koffie met gebak en hartige versnaperingen, natuurlijk ook uit eigen keuken. Er wordt gebruik gemaakt van producten uit het seizoen en van boerenbedrijven uit de omringende buurtschappen.

Detail info

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag van 11.00 tot 17.00 uur
donderdag van 11.00 tot 17.00 uur
vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur
zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur
zondag van 11.00 tot 17.00 uur


keuken geopend van 12.00 tot 16.30 uur