Architectenbureau Beckers

Hagendorenweg 2
6436 CS
Amstenrade
Sinds 1957
  • al vijftig jaar gespecialiseerd in nieuwbouw, restaureren en verbouwen
  • nieuwe en duurzame gebouwen ontwerpen met een krachtige compositie
  • wij kunnen vanaf de eerste schetsen het gehele bouwproces begeleiden
  • een monument is voor ons een uitdaging en de mogelijkheden om te moderniseren
  • onze expertise op fiscaal gebied is groot bij monumenten
046-4421685
e-mail
website
Ingrid Beckers

Bedrijfsinfo

Profiel
Architectenbureau Beckers is al vijftig jaar gespecialiseerd in nieuwbouw, restaureren en verbouwen. Elk gebouw heeft voor ons een eigen verhaal; een ziel. Samen met u, de opdrachtgever, proberen wij dit verhaal te begrijpen en met respect voor het heden en verleden te handelen.

Voor nieuwbouw geldt voor ons de uitdaging een nieuw en duurzaam gebouw te ontwerpen met een krachtige compositie. Een gebouw dat opvalt door zijn karakter maar ook harmonieert met zijn omgeving. Wij kunnen vanaf de eerste schetsen het gehele bouwproces begeleiden.

Bij bestaande, monumentale gebouwen proberen wij het verhaal te lezen; de ziel te doorgronden en met respect voor het verleden een nieuw heden in het gebouw te creëren. Bij monumenten dienen zich vaak de volgende vragen aan: “Wat kan ik ermee? Wat mag ik ermee?” Een monument is voor ons een uitdaging en de mogelijkheden om te moderniseren, zonder verlies van het historische karakter zijn legio. Daarnaast is onze expertise op fiscaal gebied groot, we kennen de weg in de bureaucratische rompslomp en zijn op de hoogte van subsidieregelingen die u kunnen helpen.

Werkwijze
Wij vinden het belangrijk dat u weet wat u van ons kunt verwachten. U kunt altijd met ons contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek op kantoor of op locatie.

Na het eerste contact maken wij u graag een vrijblijvende offerte.
In de offerte wordt duidelijk omschreven welke werkzaamheden wij uitvoeren en welke (maximale) kosten wij u hiervoor in rekening brengen, na het verstrekken van een opdracht. Wij maken een offerte op basis van een inschatting van het aantal uren, niet op basis van de te verwachten bouwsom.

Bent u benieuwd naar de ervaring van eerdere opdrachtgevers? Kijk dan vooral even bij onze referenties. Een overzicht van onze ervaring met onderzoek en welstand-/monumentencommissies, vindt u bij het curriculum vitae van Ingrid Beckers.

Historie
De liefde voor bouwen en restaureren heeft Ingrid Beckers van haar vader, architect Hub Beckers. Zijn geestdrift en vakmanschap bepalen de toekomst van zijn dochter: Ingrid gaat bouwkunde studeren in Delft. Later kiest ook haar broer Jules voor de architectuur; hij volgt de opleiding in Eindhoven.

Hub Beckers vestigt zich in 1957 als zelfstandig architect in Hoensbroek. Na de oorlog is de vraag naar woningen en winkels groot, zijn bureau groeit mee. In 1963 koopt hij een monumentaal woonhuis in Amstenrade, het geboortedorp van zijn (voor)ouders. Hij koestert een warme liefde voor historische gebouwen. Het pand aan de Hagedorenweg 2 is van betekenis voor het dorp; in de eerste helft van de twintigste eeuw is hier café Onder de Linden van de markante Fien Pijls.

“Sloop het toch en bouw een modern kantoor”, krijgt hij bij de gemeente te horen als hij het pand op de Monumentenlijst wil hebben. Hij knapt het op met een echo van de oude bestemming in zijn achterhoofd: zijn kantoor moet drempelloos zijn, niemand hoeft schroom te hebben om een advies voor een verbouwing of een nieuwe woning te vragen. Ingrid Beckers zal deze filosofie altijd in ere houden.

In 1964 wordt architectenbureau Beckers in Amstenrade feestelijk geopend. Twee jaar later zal het pand alsnog aangemerkt worden als rijksmonument.

Als Ingrid in 1984 afstudeert aan de TU in Delft (vakgroep restauratie), staat ze haar vader voortaan terzijde. Samen nemen ze bijvoorbeeld de restauratie van kasteel Wijnandsrade voor hun rekening.
In 1998 neemt Ingrid Beckers het bureau van haar vader over. In 2011 overlijdt architect Hub Beckers na een vol leven met grote toewijding aan het vak.

Het pand aan de Hagedorenweg in Amstenrade biedt sedert 2012 ook ruimte aan het bureau Teeken Beckers Architecten van haar broer Jules Beckers. Beide bureaus hebben hun eigen clientèle en werkveld maar zijn herenigd onder het dak van het kantoor dat hun vader hier startte.

Ingrid Beckers ontwikkelt zich niet alleen als restaurateur maar vooral ook als bouwmeester. In de loop der jaren bouwt ze diverse moderne, aansprekende gebouwen. Daarnaast restaureert ze talloze monumentale gebouwen.
Deze expertise zet zij ook in als lid van diverse monumenten- en welstandscommissies in tal van Limburgse gemeenten.

Detail info