De Klauterkabouter - peuteropvang

De Gyselaar 53
6436 AS
Amstenrade
  • ideaal gelegen, in het gebouw waar ook de bibliotheek is gevestigd
  • een ruime, gezellig ingerichte zaal
  • onder begeleiding van enthousiaste en ervaren pedagogisch medewerksters
  • thematische manier van werken
  • steeds nieuwe uitdagingen, woorden en begrippen
  • verschillende ontwikkelingsgebieden krijgen de aandacht
046-4421966
e-mail
website

Bedrijfsinfo

De Klauterkabouter is ideaal gelegen, in Amstenrade, in het gebouw waar ook de bibliotheek is gevestigd. Dit peutercentrum beschikt over een ruime, gezellig ingerichte zaal. De kinderen kunnen hier naar hartelust spelen onder begeleiding van enthousiaste en ervaren pedagogisch medewerksters.

Spelend lerend
Bij peutercentrum de Klauterkabouter komt uw kind een aantal dagdelen in de week spelend leren. Al spelend stimuleren de pedagogisch medewerker het kind in de ontwikkeling. Door de thematische manier van werken bieden we steeds nieuwe uitdagingen, woorden en begrippen aan. Zo bereiden wij elk kind voor op het basisonderwijs.
De verschillende ontwikkelingsgebieden krijgen de aandacht.

Spraak- en taalontwikkeling
Een goede spraak- en taalontwikkeling is belangrijk voor een goede start in het basisonderwijs. De medewerkers schenken veel aandacht aan het uitbreiden van de woordenschat, bijvoorbeeld door het zingen van liedjes en voorlezen.

Sociaal-emotionele ontwikkeling en zelfredzaamheid
Uw kind wordt zelfstandiger. Het leert bijvoorbeeld zelf de jas aan te doen en speelgoed op te ruimen. Uw kind leert samen met andere kinderen te spelen. Maar ook dat er regels en afspraken zijn, zoals handen wassen na toiletbezoek, wachten op je beurt en wat te doen bij willen spelen met het speelgoed waarmee een ander kind al speelt.

Cognitieve ontwikkeling
De pedagogisch medewerkers helpen de peuters de wereld om hen heen te leren kennen en verbanden te leggen. Zo leren de kinderen bijvoorbeeld te luisteren tijdens het voorlezen en ze ontdekken wat boeken zijn, onder andere op de thematafel.
Ook ontdekken ze wat groter en wat kleiner is. Wat is meer en wat is minder? Wil je één groot stuk appel of twee kleine stukjes? Met dit soort vragen bereiden wij de peuters voor op het rekenonderwijs in groep 1 van de basisschool.

Motorische ontwikkeling
De peuters spelen veel buiten. De Klauterkabouter beschikt over een hele mooie buitenruimte waar de kinderen naar hartelust kunnen spelen en rennen. De kinderen ontwikkelen door de buitenruimte en het uitdagende speelmateriaal hun grove motoriek. Dit draagt bij aan het zelfvertrouwen en zelfstandigheid van kinderen.

Kennismaken
Zoekt u veilige en vertrouwde opvang voor uw peuter bij u in de buurt? Kom dan een keer een kijkje nemen. U bent samen met uw kind van harte welkom.