Esther Geelen ART

Kluisstraat 8
6439 AL
Doenrade
  • Esther Geelen Art maakt kunst met kleur!
  • expressief en vrij
  • vrije werken en schilderijen in opdracht
  • creatieve workshops
  • regelmatig op exposities en evenementen
06-18170158
e-mail
website
Esther Geelen

Bedrijfsinfo

Kleurrijke schilderijen
Ik vertel je hier graag over Esther Geelen ART en mijn passie voor schilderen.

In de virtuele galerie vind je een selectie van mijn unieke en kleurrijke schilderijen.  Uiteraard wordt deze galerie steeds aangevuld met mijn laatste kunstwerken. Ga er dus rustig voor zitten en bekijk de schilderijen aandachtig.

Zie je mijn werk liever in het echt? Ik vertoon mijn werk regelmatig op exposities en evenementen in de regio Zuid-Limburg. Op afspraak is een atelierbezoek in Doenrade ook mogelijk. 

Naast mijn vrije werk, maak ik ook schilderijen in opdracht. Wil je een kunstwerk naar jouw wensen laten maken, dan ga ik graag voor je aan de slag. Op de pagina kunst in opdracht vertel ik meer over mijn  mogelijkheden.

Een geboorteschilderij is een bijzonder schilderij dat ik steeds vaker op verzoek maak. Zoek je een persoonlijk kraamcadeau of wil je een origineel geboortekaartje voor je kindje? Kijk dan op mijn pagina en doe inspiratie op voor de babykamer.

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste werk en een persoonlijke uitnodiging krijgen voor mijn exposities? Vul dan je e-mailadres in en je krijgt een berichtje wanneer er nieuws voor je is.

Heb je een vraag of een opmerking? Laat het mij weten via contact. 

Kleurrijke groet,

Esther Geelen
____________________________

 

Over Esther

Ik ben Esther Geelen, woonachtig in het landelijk gelegen Doenrade, Zuid-Limburg. In mijn jeugdjaren woonde ik in Kerkrade. Op mijn 15e kwam ik in aanraking met schilderkunst, waarin ik me verder verdiepte. Na de middelbare school volgde ik de studie tot Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in Maastricht waarin ik in juni 2007 afstudeerde. Aansluitend haalde ik in 2008 mijn Master-degree aan de Fontys University te Maastricht waarmee ik de titel Master in Kunst en Educatie behaalde. 

Mijn atelier begon ooit, zoals bij zovelen, op mijn kamer en is inmiddels uitgegroeid tot een eigen atelier; Esther Geelen Art. Na jaren vrij werk gemaakt te hebben voor mijzelf, me verdiept te hebben in schildertechnieken en een eigen vrije schilderstijl ontwikkelt te hebben, werk ik de de laatste jaren ook steeds meer in opdracht. Mijn doel; flink wat kleur in jouw interieur brengen! 

Mijn schilderijen zijn regelmatig te zien op exposities en kunstevenementen in de regio. De reacties op mijn werk zijn hartverwarmend. Mijn schilderstijl is herkenbaar aan de grove, romige en dynamische invulling van het schildersdoek. De kleur en expressie spat letterlijk en figuurlijk van het schildersdoek af.

Een ander kenmerk van mijn schilderijen zijn de sprekende en krachtige kleuren. Sommige werken zijn heel figuratief, expressief en dynamisch geschilderd. Andere werken zijn weer abstract en rustiger geschilderd.

“Je laten verrassen door ontstane vormen, kleurencombinaties, dat is iets wat ik voortdurend probeer te laten gebeuren tijdens het schilderen.”

Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijks leven, vooral door de dingen die je raken als mens. Muziek, mensen, dieren, natuur, reizen en architectuur in het bijzonder, inspireren mij buitengewoon. Iets kleins kan zomaar een grote inspiratiebron vormen voor een nieuw schilderij.

Met mijn beeldend werk breng ik kleur en vrolijkheid naar je toe. Schilderen is voor mij een proces van keuzes maken en experimenteren met verschillende technieken en materialen. In combinatie met mijn kritische blik kom ik tot een verrassend eindresultaat.

In je leefomgeving zijn schilderijen een zeer bepalende sfeermaker. Dat maakt het nog belangrijker dat een schilderij bij je past en je een goed gevoel geeft. Met mijn schilderijen hoop ik dat jij dezelfde emotie en expressie voelt als waarmee ik het schilderij heb gemaakt.

Detail info