Wijngoed Lenoire

Hellebroekerweg 8
6363 AA
Wijnandsrade
  • professional in wijn & spijs
  • wijnreizen
  • workshops
  • tastings
045-5241270
e-mail
website
Bas Lenoire

Bedrijfsinfo

Familie lenoire heeft een prachtig wijngoed op de grens van Valkenburg a.d. Geul. Met een adembenemend uitzicht over de Maasvallei van Kanne tot Maasmechelen en prominent in het zicht Maastricht, behoort dit bijzonder plekje tot een van de mooiste van het heuvelland.. Het panorama is werkelijk fantastisch! Wijngoed Lenoire heeft in 2020 met de eerste 300 wijnstokken het fundament voor haar wijngaard gelegd.

De stokken zijn aangeplant op de ‘Rasberg’ een zuidwestelijk georiënteerde helling met 2,5 hectare mergelrijke grond die 114 meter boven zeespiegelniveau ligt. De Rasberg is een prachtig cadeau van moeder natuur. In het ‘Krijt-tijdperk’ vormde zich mergel dat voor 90% uit kalk bestaat. Deze bodemsamenstelling is uitermate geschikt voor wijnbouw. De Maas bracht toen ook veel kiezel mee en dat draagt bij aan een goede waterhuishouding.

Het Mergelland schaap behoort ook tot de familie, zij zorgen voor een ecologisch en duurzaam maaibeleid. Bepaalde kruiden worden niet begraasd, terwijl de Schapen zaden meenemen in hun vacht en deze weer verder verspreiden. Dit komt de natuur, de biodiversiteit en uiteindelijk de wijn ten goede.

Lenoire concentreert zich op twee druivenrassen: Pinot Gris en Chardonnay. De Pinot Gris druif gedijt goed in een iets koeler klimaat. De Chardonnay op de Rasberg leent zich uitstekend voor Benelux top potentieel. In 2021 worden rond de 4000 stokken bij geplant!

Detail info