Vrienden van Oostenrijkse wijn

Thull 23
6365 AC
Schinnen
Sinds 2015
  • delicate wijnen van superieure kwaliteit!
  • gebaseerd op een zorgvuldige selectie van zowel de producenten als de wijnen
  • een afspiegeling van de meest voorkomende, maar ook typisch inheemse Oostenrijkse druivensoorten en wijntypes
  • uit de verschillende wijnregio's
  • wijnen dus met regionale kenmerken naar druivensoort en bodem
  • met webshop
06-22068145
e-mail
website
Robert en Susan Cuijpers

Bedrijfsinfo

Delicate wijnen van superieure kwaliteit!
Ons aanbod is gebaseerd op een zorgvuldige selectie van zowel de producenten als de wijnen. Wij bieden een afspiegeling van de meest voorkomende, maar ook typisch inheemse Oostenrijkse druivensoorten en wijntypes uit de verschillende wijnregio's. Wijnen dus met regionale kenmerken naar druivensoort en bodem, elk met een herkenbare identiteit en bijzonder karakter.

Wijnland Oostenrijk
Wijnland Oostenrijk heeft een oude en rijke wijnhistorie en presenteert zich als een wijnland met een bijzonder eigen karakter. Het is een veelzijdig wijnland, dat zowel op het gebied van mousserende, droge witte wijnen, rosé wijnen, volle rode wijnen als ook zoete wijnen veel interessants te bieden heeft voor de wijnliefhebber. In toonaangevend internationale proeverijen staan met enige regelmaat Oostenrijkse wijnen bij de beste. De wijnbouw in Oostenrijk is zeer traditioneel. De oogst gebeurt vrijwel uitsluitend handmatig en veel producenten werken (grotendeels) biologisch.
_______________________

OVER ONS
Onze eerste kennismaking met de wereldwijd immens populaire Oostenrijkse wijn dateert inmiddels van meer dan 10 jaar geleden. Een proeverij in de vinotheek van Otmar Pregled (al meer dan 30 jaar dé ambassadeur van de Oostenrijkse wijn in Nederland) vormt de basis van onze liefde en passie voor Oostenrijkse wijn.

Onze Wijnproducenten
In de ban van deze pure, eerlijke en herkenbare wijnen, hebben we in de afgelopen jaren veel geproefd, geroken, geleerd en genoten. We hebben een groot aantal wijnproducenten in verschillende wijnregio’s zelf bezocht.Door de jaren heen hebben we persoonlijke contacten opgebouwd met de vaak jonge, enthousiaste, geëngageerde en gedreven producenten, die voor een groot deel biologisch werken.

Ons Aanbod
Ons aanbod is gebaseerd op een zorgvuldige selectie van zowel de producenten als de wijnen. Wij bieden een afspiegeling van de meest voorkomende, maar ook typisch inheemse Oostenrijkse druivensoorten en wijntypes uit de verschillende wijnregio’s. Wijnen dus met regionale kenmerken naar druivensoort en bodem, elk met een herkenbare identiteit en bijzonder karakter.
U kunt uw keuze maken uit een palet van Oostenrijkse wijnen dat gaat van sprankelend mousserend tot edelzoet, en van fris wit tot volrond rood.

Detail info