Manege Blauwe Steen

Blauwe Steen 11-a
6363 CB
Wijnandsrade
  • pensionstalling
  • lessen
  • groepslessen
  • buitenritten
  • kinderfeestjes
  • etc.
06-53964777
e-mail
website
Chantal en Nathalie

Bedrijfsinfo

Onze Manege is gelegen in het sfeervolle Wijnandsrade, in een bosrijke omgeving met talloze mogelijkheden om volop te genieten van de paardensport.

Manege Blauwe steen is een veiligheids-gecertificeerde manege, uiteraard zijn al onze instucteurs in het bezit van o.a. een knhs instructeursdiploma, BHV, EHBO en fit en veiligheid diploma.

Daarnaast zijn wij ook nog in het bezit van ons Equine assisted coaching en Equine assisted kindercoaching diploma, waardoor wij zowel kinderen als volwassenen met speciale behoeften kunnen begeleiden, op en naast het paard.
______________________________

CURSUSSEN

springcursus

voltige cursus

weerbaarheidstraining met paarden

ruiterbewijs

opstartcursus
______________________________

Ponyclub
Voor al onze ruitertjes organiseren wij 5 x per jaar een gezellige middag met veel Ponypret en een knutselactiviteit met een hapje en een drankje. Voor slechts € 30,- per jaar kunnen alle kids van de manege hieraan deelnemen. Laat je verassen met spannende en spetterende activiteiten. Voor meer informatie en inschrijven kunt u terecht in onze gezellige kantine.

Dagtocht
Regelmatig organiseren wij dagtochten te paard. Dit zijn lange ritten in de volle natuur. Vanaf de manege (vertrek rond 10.30 uur) rijden we door de prachtige Limburgse bossen en velden. Het is zeer goed mogelijk dat we onderweg wild en roofvogels tegenkomen, zoals herten, reeën, konijnen, vossen en buizerds.

Na de pauze inclusief Lunch maken we ons op voor de terugtocht.Hierna komen we terug bij de manege. Waar de paarden één voor één worden gedoucht om geheel fris en schoon naar de stal terug te keren. Nog even het bit schoonmaken, het zadel opruimen en indien nodig een dek op het paard leggen en de tocht zit er op. We kunnen terugkijken op een mooie dag!

Voor deelname aan de buitenritten is het noodzakelijk dat de rijervaring van de deelnemers zodanig is, dat zij zowel in stap, draf als galop het paard onder controle kunnen houden.

Ponykamp
Tijdens het ponykamp ga je iedere dag minstens twee keer ponyrijden. Iedereen krijgt les op zijn of haar niveau en krijgt les van een deskundige instructeur. Ben je een ervaren ruiter? Dan kun je meedoen aan springlessen en maken we mooie buitenritten. Kun je nog niet (zo goed) rijden? Dat is helemaal niet erg! Je krijgt op een speelse manier iedere dag les en dan zul je zien dat je ook mee kunt tijdens een mooie buitenrit. Natuurlijk vinden alle pony's en paarden het sowieso heerlijk om verzorgd en vertroeteld te worden.

Ruiterbewijs
Ben jij een ruiter die stap, draf en galop beheerst, een goed bevestigde zit heeft, niet terug deinst voor een sprongetje van 50 cm en obstakels en rijd je vaak en graag buiten? Dan is het verstandig je ruiterbewijs te halen. In een aantal gebieden van Nederland is het verplicht om een ruiterbewijs te hebben om er te mogen rijden, maar het is verstandig om het ruiterbewijs te behalen ook al rijd je in een gebied waar het niet verplicht is.

Het Ruiterbewijs is voor ruiters wat het rijbewijs is voor automobilisten.
Door het behalen van het Ruiterbewijs draag je bij aan een veiliger beoefening van de paardensport en de versterking van de positie van de recreatieve paardensport in Nederland.

Huifkar verhuur
Gezellig met vrienden en Familie trekken jullie erop uit in onze leuke Huifkar om heerlijk te genieten van de mooie natuur. U kunt uw Pauze plaats zelf kiezen, of u nu wilt Picknicken in de velden of bij een restaurant wilt Lunchen het is geheel aan u. U kunt paarden of pony's mee huren en Afsluiten met een BBQ. Wij verhuren onze Huifkar voor gezelschappen tot 20 personen. Onze Huifkar wordt verhuurdinclusief tractor en chauffeur.

Kinderfeestjes
Ook voor kinderfeestjes bent u bij ons aan het juiste adres. Wij organiseren kinderfeestjes op vrijdag aanvang 13.00 uur en zondag aanvang 15.00 uur.

We verdelen per 2 kinderen 1 pony die ze onder begeleiding samen gaan verzorgen en opzadelen, hierna zullen ze per kind 30 minuten paardrijden. Bij mooi weer gaan we gezellig met z'n allen het bos in met de pony's. Als we in de binnenbak blijven zullen ze hier spelletjes en oefening met de pony's doen Hierna gaan we naar de kantine voor een leuke knutselactiviteit en daarna frietjes en een snack of Kinder High-Tea om deze gezellige middag af te sluiten.

Duur van het kinderfeestje is ongeveer 3 uur. Wij organiseren kinderfeestjes vanaf 6 personen.

H.S.V. De Blauwe Steen
De Hippische Sportverening HSV “de Blauwe Steen” is een ruitervereniging die haar thuishaven heeft bij manege “de Blauwe Steen” in Wijnandsrade. Wijnadsrade is een ‘kerkdorp' behorende tot de gemeente Nuth. Nuth profileert zich al jaren als dé paardensportgemeente in Zuid Limburg. Je vindt er van alles op het gebied van de paardensport, zowel recreatief als competitief (wedstrijden).
_________________________

Klik hier voor de lestijden
_________________________

Klik hier voor de prijzen
_________________________