fireDash

Onderste Puth 35
6155 LP
Puth
  • …. het dashboard voor de brandweer
  • mobiele data terminal is al jaren een belangrijk hulpmiddel voor de brandweerman
  • een kostenefficiënte MDT oplossing
  • een "all-in-one" oplossing voor de brandweer
  • altijd voorzien van de laatste informatie m.b.t. het lopende incident
06-52594487
e-mail
website

Bedrijfsinfo

FIREDASH... HET DASHBOARD VOOR DE BRANDWEER
De mobiele data terminal is al jaren een belangrijk hulpmiddel voor de brandweerman en inmiddels niet meer weg te denken. Het ondersteunt de brandweer organisatie in het uitvoeren van hun repressieve taken. Helaas waren MDT oplossingen tot nu toe een dure aangelegenheid.
FireDash heeft als doel een kostenefficiente MDT-oplossing te brengen naar de iPad in de vorm van een SAAS oplossing en geen compromissen te sluiten in functionaliteit.
Maar FireDash is meer dan een MDT oplossing. FireDash streeft naar een "all-in-one" oplossing voor de brandweer.
______________________________

MDT
FireDash wordt gekoppeld met het GMS. Nagenoeg realtime wordt incident informatie ontvangen inclusief voertuig statussen, kladblokinformatie en karakateristieken. U bent dus altijd voorzien van de laatste informatie m.b.t. het lopende incident. U weet wie aanrijdend is, wie ter plaatse is en welke informatie beschikbaar is bij de meldkamer over het incident.
VIa FireDash kunt u toegang krijgen tot alle informatie die u nodig heeft bij de bestrijding van uw incident.

DBK
Firedash heeft uiteraard ook de beschikking over de DBK. In FireDash kunt u voor uw regio in het beheerscherm kaartlagen toevoegen vanuit uw geoserver. Tevens worden alle panden uit de objecten module op de kaart geprojecteerd. Als men hierop klikt kan men alle informatie dat bekend is over het pand opvragen.

Als gebruiker kunnen kaartlagen dan aan en uitgeschakeld worden. Beheer van de kaarten kan via QuantumGis. Dit is een opensource geo pakket. Als server kan gebruik gemaakt worden van GeoServer, een open source GIS server.

DIGITAL SIGNAGE MET ALARMERING
FireDash biedt ondersteuning t.b.v. digital signage.
Hiermee kunt u iedereen op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen.
Er bestaat hierbij de mogelijkheid om RSS feeds te koppelen vanuit uw eigen of andere systemen.

Indien er een uitruk bericht voor de kazerne is zal het scherm omspringen naar de incident modus. U ziet dan het uitrukbericht, de route en de weersomstandigheden.

NAVIGATIE
fireNav is de hulpdienst navigatie ontwikkeld door fireDash. fireNav navigatieopdrachten worden ingeschoten via SDS berichten op de mobilofoon. Tevens kan met fireNav de gehele mobilofoon bediening overgenomen worden. (Groepselectie, statusplotting, volume etc.) Voor de brandweer kan de mobilofoon automatisch naar de incident groep geschakeld worden. Ook worden de voertuig posities en aankomst tijden terug gemeld naar de backend en MDT van fireDash.