Diëtheek Zuid-Limburg

Klein-Haasdal 4
6333 AK
Schimmert
  • gezond in voeding
  • verantwoorde, persoonlijke voedingsadviezen
  • ook een goede coach om u te steunen bij de verandering in uw leefstijl
  • op een praktische en realistische manier
  • klantgericht, deskundig en goede bereikbaarheid en toegankelijkheid
088-4253600
e-mail
website
Johan Bruijnen

Bedrijfsinfo

Diëtheek Zuid-Limburg
Locaties: Maastricht, Heerlen, Gulpen, Cadier en Keer, Bemelen, Schimmert, Buchten

Bij Diëtheek Zuid-Limburg kunt u terecht voor alle vragen over voeding, dieet en een gezonde leefstijl. U kunt terecht voor een dieetadvies bij onder andere diabetes, hart- en vaatziekten, te hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, obesitas en overgewicht, COPD, ondergewicht en ondervoeding, maag- en darmproblemen en prikkelbare darmsyndroom, nierziekten, voedselovergevoeligheid en eetproblematiek. Hiernaast zijn we extra gespecialiseerd in orthomoleculaire diëtetiek, begeleiding vóór en na maagverkleining, kanker (zowel tijdens als na de behandelingsfase) en sport. Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden. Er wordt altijd, samen met u, een advies op maat opgesteld.

Binnen de praktijk wordt gewerkt met moderne en geavanceerde apparatuur, waarmee niet alleen uw gewicht, maar ook uw lichaamssamenstelling, zoals vetpercentage, spiermassa en stofwisselingssnelheid gemeten kunnen worden. Wilt u meer weten over deze metingen of de mogelijkheden? Neem gerust contact op via 088-4253600 of zuid-limburg@dietheek.nl).

Gezondheidscentrum d’n Dippo
Klein Haasdal 4
6333 AK Schimmert

De spreekkamer bevindt zich in het gezondheidscentrum d’n Dippo. U mag plaatsnemen in de wachtruimte op de eerste verdieping, deze kunt u met de trappen of met de lift bereiken. De diëtist komt u hier halen. Het gezondheidscentrum ligt centraal in Zuid-Limburg, is goed bereikbaar en er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor, naast en achter het pand. De locatie is rolstoeltoegankelijk. Binnen het centrum wordt intensief samengewerkt met de diverse disciplines.

Klik hier voor d'n Dippo
______________________________

Over Diëtheek
Diëtheek gelooft dat een gezond leven begint bij de juiste voeding. Goede voeding helpt u gezond en fit te houden. Soms vraagt uw gezondheid echter om een aanpassing van uw voeding.

Diëtheek geeft verantwoorde, persoonlijke voedingsadviezen om deze aanpassing op een praktische en realistische manier in uw leven in te passen.

Een Diëtheek diëtist is niet alleen dé deskundige bij uitstek op het gebied van voeding, maar is ook een goede coach om u te steunen bij de verandering in uw leefstijl.

Organisatie
Diëtheek is een landelijke organisatie van diëtisten met vestigingen door heel Nederland. Zo zit er altijd een diëtist bij u in de buurt. De dienstverlening van Diëtheek kenmerkt zich door klantgerichtheid, deskundigheid, een goede bereikbaarheid en toegankelijkheid.
__________________________

Klantgericht
De diëtist kijkt bij de dieetadvisering altijd naar uw persoonlijke situatie. Niet alleen worden uw huidige voedingsgewoonten besproken, maar ook uw beweeg- en leefgewoonten komen aan bod.
Of u nu komt om af te vallen, om uw sportprestaties te verbeteren of voor voeding bij bijvoorbeeld diabetes, voedselallergie of hart- en vaatziekten, het voedingsadvies sluit altijd volledig aan op uw persoonlijke doelen, wensen en behoeften.

Deskundig
De diëtisten die bij Diëtheek werken hebben allemaal een 4-jarige HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek afgerond.
Ze zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast volgen de diëtisten regelmatig scholingen en cursussen om op de hoogte te blijven van alle recente ontwikkelingen in het vakgebied.

Bereikbaar & Toegankelijk
Diëtheek heeft praktijken door heel Nederland. Zo zit er altijd een Diëtheek diëtist bij u in de buurt. Veel praktijken zijn ook ‘s avonds en in het weekend geopend.
Mocht u (om medische redenen) niet in staat zijn bij de diëtist langs te komen, is er ook de mogelijkheid voor een huisbezoek.
Ook telefonische en/of video-consulten behoren tot de mogelijkheden. Ideaal voor cliënten met een volle agenda.
_________________________

Tarieven & Vergoedingen
Diëtheek levert gecontracteerde zorg voor alle zorgverzekeraars

Basisverzekering & aanvullende verzekering
In 2020 wordt dieetadvisering voor 3 uur, per kalenderjaar, vergoed vanuit de basisverzekering.
Dit betekent dat minimaal 5-6 consulten vergoed zullen worden. Deze gaan wel ten koste van jouw eigen risico.
Kinderen onder de 18 jaar betalen geen eigen risico. Mocht blijken dat dit niet voldoende is, dan wordt er ook in diverse aanvullende verzekeringen dieetadvisering vergoed.

Ketenzorg
Voor chronische patiënten met bijvoorbeeld diabetes, Cardio Vasculair Risicomanagement (CVRM) en COPD is dieetadvisering soms opgenomen in zogenaamde ketenzorg (DBC’s). Je huisarts en de diëtist zijn ervan op de hoogte of dit ook voor jou geldt. (deze behandelingen gaan niet ten koste van je eigen risico)

Klik hier voor de tarieven
__________________________

Klik hier voor recepten

 

Openingstijden

  even weken oneven weken
dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur  
donderdag   van 13.00 tot 17.00 uur
vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur van 8.00 tot 12.00 uur