GEO-Hulsberg

Ravensbos 5
6336 PK
Hulsberg
Sinds 2008
  • coaching van ouders met een kind dat ontwikkelingsproblemen kent
  • een psychiatrische diagnose heeft
  • kinderen met een levensbedreigende aandoening (somatisch)
  • ondersteuning van het opvoedingsperspectief en begeleiding van gezinsinteracties
  • levert tevens trainingsprogramma's op maat
045-4053077
e-mail
website
Ruud Feijten

Bedrijfsinfo

WELKOM
Ruud Feijten biedt u personal coaching, counseling, stresscounseling en relatietherapie. 2008 is Ruud Feijten al actief binnen de coaching en counseling, gestart met Geo-Hulsberg. De coaching bestond destijds voornamelijk uit hulp aan gezinnen met opvoedingsproblematiek. 2014 zijn daar counseling en relatietherapie bij gekomen. Ruud Feijten is geschoold als somatisch en psychiatrisch verpleegkundige, maatschappelijk werker, coaching en counseling en relatietherapeut. In het coachen en counselen van voornamelijk jonge ouders bleek ook vraag te zijn naar uitbreiding in bredere zin: psychosociale problemen en emotionele problemen; stress, angsten, stemmingswisselingen, rituelen en dwang, aanpassingsproblemen etc.

Soms is de drempel voor de reguliere geestelijke gezondheidszorg erg groot. Hulpvanruud.nl kan dan uitkomst bieden om de vraagstelling duidelijk te krijgen en middels coaching, counseling of relatietherapie een antwoord op uw vraag te vinden.

augustus 2017 bezit ik de akte van licentie van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. Mijn vakgroep valt binnen het Onafhankelijk Complementair Register en ben...

WELKOM
Ruud Feijten biedt u personal coaching, counseling, stresscounseling en relatietherapie. 2008 is Ruud Feijten al actief binnen de coaching en counseling, gestart met Geo-Hulsberg. De coaching bestond destijds voornamelijk uit hulp aan gezinnen met opvoedingsproblematiek. 2014 zijn daar counseling en relatietherapie bij gekomen. Ruud Feijten is geschoold als somatisch en psychiatrisch verpleegkundige, maatschappelijk werker, coaching en counseling en relatietherapeut. In het coachen en counselen van voornamelijk jonge ouders bleek ook vraag te zijn naar uitbreiding in bredere zin: psychosociale problemen en emotionele problemen; stress, angsten, stemmingswisselingen, rituelen en dwang, aanpassingsproblemen etc.

Soms is de drempel voor de reguliere geestelijke gezondheidszorg erg groot. Hulpvanruud.nl kan dan uitkomst bieden om de vraagstelling duidelijk te krijgen en middels coaching, counseling of relatietherapie een antwoord op uw vraag te vinden.

augustus 2017 bezit ik de akte van licentie van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. Mijn vakgroep valt binnen het Onafhankelijk Complementair Register en ben ik officieel praktijkhouder van een NFG-praktijk: Praktijk voor Psychosociale hulpverlening. Ik ben ik blij met deze registratie. Dit betekent een extra kwaliteitsborging.

Personal Coaching - Hulp van Ruud

Wat is Personal Coaching ?
Personal coaching staat voor het aanboren van krachtbronnen in jezelf en het verkrijgen van inzicht in je persoonlijke sterke en minder sterke punten, je eigen stijl en het benoemen van je meerwaarde. Personal coaching vergroot de grip op je eigen handelen en je bent beter in staat je doelen te stellen en te verwezenlijken. Het vergroten van je persoonlijke effectiviteit kun je bereiken door een voor jou op maat gesneden traject door middel van personal coaching.

Voor wie is personal coaching bedoeld?
Voor iedereen die zich (verder) wilt ontwikkelen en meer de regie wilt voeren over zijn/haar eigen leven.

Vragen die als uitgangspunt kunnen dienen voor personal coaching zijn bijvoorbeeld:

  • waaruit bestaat mijn communicatiepatroon en hoe kan ik hier op positieve wijze sturing aangeven?
  • hoe kan ik mijn uitstraling, mijn lichaamstaal professionaliseren?
  • hoe stel ik op een acceptabele manier grenzen naar anderen toe?
  • anderen ervaren mij als bot, zo wil ik niet overkomen
  • hoe kan ik mij zichtbaarder profileren?
  • het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen
  • hoe kan ik omgaan met stressvolle situaties?
  • hoe vind ik een gezonde balans vinden tussen controleren/delegeren?
  • hoe kan ik timemanagement integreren in de dagelijkse uitvoering van mijn werkzaamheden?
  • uitkristalliseren van mijn persoonlijke ontwikkelingsplan
  • zicht krijgen op en ontwikkelen van mijn competenties
  • re-integratie na ziekteverzuim
  • hoe krijg ik meer bezieling in werk?
  • bij personal coaching krijg je de unieke aandacht voor die punten waarin je je verder wilt ontwikkelen!


Counseling - Hulp van Ruud

Wat is counseling?
De counselor ondersteunt en begeleid je bij ongewenste, pijnlijke, ongemakkelijke of moeilijke situaties in jouw leven. Deze situaties kunnen klachten geven als moeheid, weinig energie, lusteloosheid, hoofdpijn, spanningsklachten of een ontevreden gevoel.

Het doel van counseling is het helpen van mensen bij o.a.:

  • het oplossen of hanteren van problemen
  • het vinden van antwoorden op vragen
  • het benutten van ongebruikte mogelijkheden
  • het ontwikkelen van kennis en vaardigheden

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Persoonlijke counseling kan je helpen om de balans in jezelf en je leven terug te vinden en jouw klachten te verminderen. Samen met de counselor ga je op zoek naar een oplossing binnen de grenzen van jouw eigen mogelijkheden. Je wordt door de counselor optimaal ondersteund om weer zo goed mogelijk te kunnen functioneren.

Counseling is resultaatgericht en pragmatisch van aard. Het gaat er om dat een cliënt doelen gaat formuleren en gaat handelen om deze doelen te bereiken. Daarbij richt counseling zich primair op het 'hier-en-nu'.

Counseling is daarom ideaal:

  • bij problemen met een (lichte) psycho-sociale en emotionele achtergrond; denk aan aanhoudende stress, een gevoel van niet gelukkig zijn of aan het niet optimaal kunnen functioneren
  • om inzichten te verkrijgen in (levens)vragen; denk aan vragen over het nut van het eigen bestaan, waar naar toe te willen in het leven of aan onzekerheid of men 'goed bezig is'

Counseling richt zich dus op problemen en vragen met een (lichte) psycho-sociale en emotionele achtergrond, waarbij er sprake is van een lichte psychiatrische stoornis. Dit lijkt wellicht een klein werkgebied. Toch vallen de meeste problemen en vragen binnen dit veld.

Counseling heeft feitelijk één kerntaak; psycho-sociale en emotionele hulpverlening. Deze zorg is erg op het individu en diens beleving gericht. Het gaat bij counseling dan ook om het:

  • verkrijgen van inzichten in het eigen denken, voelen, handelen en beleven
  • optimaal benutten van (tot nu toe) ongebruikte mogelijkheden
  • ontwikkelen van kennis en vaardigheden om het functioneren te verbeteren
     

De hulpverlening
Counseling is vooral curatief (helend) van karakter en legt het de nadruk op de emotionele aspecten van problemen en vragen. Een counselor is een laagdrempelige hulpverlener bij problemen en vragen met emotionele (psycho-sociale) achtergronden.

Relatietherapie - Hulp van Ruud

Wat is relatietherapie?
Ruud Feijten coaching en counseling biedt tevens relatietherapie.

Wanneer een relatie onder druk komt te staan, weten partners vaak geen raad met de emotionele stress die ontstaat wanneer men elkaar niet meer ‘verstaat'. Veel problemen komen voor in de communicatie tussen partners. Men begrijpt of ‘verstaat' elkaar onvoldoende, terwijl de gevoelens voor elkaar wel bestaan. Dit kan spanningen opleveren in de bestaande relatie.

Ruud Feijten coaching en counseling biedt een methodische wijze van werken, waarbij problemen binnen een relatie door de partners zelf uitgewerkt kunnen worden. Dit zal met beide partners worden opgepakt in zogenaamde ‘duo-sessies', maar ook met de partners afzonderlijk.

Iedere relatie is herkenbaar aan zijn eigen bijzonderheid, dit verdient dan ook zorg op maat.

Stresscounseling - Hulp van Ruud

Wat is stresscounseling?

Stresscounseling bestaat eigenlijk uit 2 woorden, namelijk: stress en counseling.
Wat stress is, weten de meeste mensen wel. Al kan stress (of wat stress veroorzaakt) voor iedereen iets anders zijn. Een gezonde spanning is goed omdat men extra alert en geconcentreerd kan reageren en zo beter kan presteren. Het hoort bij het leven en komt bij iedereen voor. Maar sommige situaties leveren stress op zonder dat deze effectief te gebruiken is. Veel mensen raken bijvoorbeeld gestresst tijdens hun dagelijkse verblijf in de file. Mensen bouwen ook stress op wanneer de werkdruk constant te hoog is of er thuis voortdurend spanningen zijn door ziekte of ruzies. Als de stress (te) lang aanhoudt en/of er geen tijd is om te herstellen, worden de gevolgen op steeds meer gebieden merkbaar en kan het evenwicht permanent verstoord raken, hetgeen kan uitmonden in overbelasting en zelfs burnout.

Signalen van Stress
We zijn stress zo normaal gaan vinden dat de signalen vaak niet worden opgemerkt of niet worden herkend als stress-signalen.
De belangrijkste signalen zijn:

  • lichamelijk: hoofdpijn, spijsverteringsklachten, slaapproblemen, spier-en gewrichtspijn, verhoogde bloeddruk, hyperventilatie, moe en lusteloos, druk op de borst, verminderde weerstand, hormonale klachten
  • emotioneel: snel geïrriteerd of boos, kort lontje, onzeker, machteloos gevoel, rusteloos of opgejaagd, depressief of somber en pessimistisch, zelden lachen
  • mentaal: verstrooid, geheugenproblemen, piekeren, uitstelgedrag, concentratieproblemen, ongeïnteresseerd of gedemotiveerd, besluiteloos, chaotisch
  • gedrag: ander eetpatroon, meer oppeppers of ontspanners zoals koffie, roken, alcohol, snoep, medicatie, behoefte aan rust, miscommunicatie, minder samenwerking of samen doen, vaker afwezig, niet meer kunnen ontspannen, minder behoefte aan sexualiteit, soms fanatieker sporten, meer ongevallen en ongelukjes.
     

Stresscounseling is een manier om de zelfredzaamheid van de mens te bevorderen. Het is een laagdrempelige vorm van hulpverlening waarbij de cliënt doelen gaat formuleren en gaat handelen om deze doelen te bereiken. Denk hierbij aan het beter leren kennen van jezelf, aan het leren omgaan met je eigen emoties en overtuigingen en aan het leren omgaan met persoonlijke problemen en vragen. Stresscounseling helpt jou dus bij het vinden van de antwoorden op jouw hulpvraag die voornamelijk gerelateerd is aan de oorzaak en gevolgen van stress.

Hoe ziet een stresscounseling traject eruit?

  • een intake gesprek: In dit gesprek maak ik kennis met wie jij bent, wat jou stress oplevert en jij maakt kennis met wie ik ben en met mijn manier van werken. Als het klikt, bepalen we het doel en het counselingtraject.
     

Als basis voor deze begeleiding gebruik ik diverse methoden binnen het begeleidingstraject. Ik heb ervaren dat een overspannen persoon zich vaak niet (meer) bewust is van zichzelf; hij/zij is zichzelf kwijt. De aangereikte handvatten zorgen ervoor dat je jouw kern ontdekt en jezelf dus als het ware ‘vindt'. Ik maak dus gebruik van verschillende (gespreks-) technieken en methoden om goed bij jezelf te kunnen blijven.

een sessie duurt 1 ½ uur – Vindt eens in de 2 weken plaats – Een compleet traject neemt gemiddeld 6 tot 10 sessies in beslag. Er wordt een 5-stappenplan uitgewerkt:
Herkennen – Erkennen – Herwaarderen – Exploreren - Evalueren