Bakkerij Voncken

Markt 2
6361 CB
Nuth
  • brood en banket
  • met ijssalon en lunchcafé (klik hier voor de menukaart)
  • 3 Sterren Bakker
  • 100% gericht op aandacht, service en kwalitatief goede producten
  • met eigen klantenpuntensysteem
  • klik hier voor de aanbiedingen
045-5241317
e-mail
website
Frans en Piroschka Voncken

Bedrijfsinfo

Van toen tot nu…
In 1907 richtte Karel Voncken een bakkerij aan de Sittarderweg op. Nu, 4 generaties later bakt Voncken brood en banket voor Heerlen en omstreken. Frans en Piroschka Voncken leiden het bedrijf vanaf 1993 en hebben naast de hoofdvestiging nog 17 filialen.

Het bedrijf is gegroeid door investeringen in bakkerij, verkooppunten en automatisering. Van een eenmanszaak met 4 personeelsleden tot een modern geleide onderneming met 18 filialen en 195 medewerkers. Met uitgebreide leveringen aan derden.

De onderneming voldoet aan de hoge eisen voor de Voedsel Waren Autoriteit (VWA) opgelegd in zake HACCP. Dit houdt in dat de bakkerij en filialen onverwacht worden gecontroleerd op hygiëne en kwaliteit.

Alle bedrijfsauto's zijn voorzien van hypermoderne koelinstallaties. Om aan het 3e kanaal zowel de vereiste kwaliteit als ook op de gewenste tijden te kunnen leveren.

Service heeft de hoogste prioriteit, dit blijkt o.a. uit de tweede prijs die Frans in...

Van toen tot nu…
In 1907 richtte Karel Voncken een bakkerij aan de Sittarderweg op. Nu, 4 generaties later bakt Voncken brood en banket voor Heerlen en omstreken. Frans en Piroschka Voncken leiden het bedrijf vanaf 1993 en hebben naast de hoofdvestiging nog 17 filialen.

Het bedrijf is gegroeid door investeringen in bakkerij, verkooppunten en automatisering. Van een eenmanszaak met 4 personeelsleden tot een modern geleide onderneming met 18 filialen en 195 medewerkers. Met uitgebreide leveringen aan derden.

De onderneming voldoet aan de hoge eisen voor de Voedsel Waren Autoriteit (VWA) opgelegd in zake HACCP. Dit houdt in dat de bakkerij en filialen onverwacht worden gecontroleerd op hygiëne en kwaliteit.

Alle bedrijfsauto's zijn voorzien van hypermoderne koelinstallaties. Om aan het 3e kanaal zowel de vereiste kwaliteit als ook op de gewenste tijden te kunnen leveren.

Service heeft de hoogste prioriteit, dit blijkt o.a. uit de tweede prijs die Frans in 1999 in ontvangst mocht nemen voor de meest “service gerichte onderneming”.

Waardering voor klantentrouw toont men door het hanteren van een eigen “klantenpuntsysteem” in de filialen. Klanten kunnen zo automatisch sparen voor diversen producten.

Bakkerij Voncken werkt 7 dagen per week om op flexibele wijze aan de eisen van haar klanten voor zowel kwaliteit, service en logistiek te voldoen.
_______________________________

3 Sterren Bakker

15 november 2014 zijn wij door de jury van ‘Bakker met Ster' bekroond met 16 sterren! 4 winkels ontvingen de hoogst haalbare waardering van 3 sterren en 2 winkels kregen 2 sterren. Wij mogen ons daarom met trots 3 Sterren Bakker noemen.

Niet alleen de jury heeft ons gewaardeerd, maar ook de klant heeft zijn waarde oordeel uitgesproken. Om de klant hiervoor te bedanken zullen wij ons dan ook 100% blijven richten op aandacht, service en kwalitatief goede producten.

Trots!
Ons hele Voncken team is mega trots op deze gebeurtenis en wij voelen ons dan ook als ‘one happy family', want dit hebben we tenslotte met z'n allen bereikt!

Er is nog nooit een bakkerij in Nederland geweest die zoveel sterren heeft weten te behalen, dit is echt een unieke prestatie. Het juryrapport sprak over “een hemelse bakkerij met een mooi assortiment en prachtige details”.

Na het behalen van de Rabo Economy Award was dit echt de kers op de taart!

Dagelijks zullen we dit dan ook met Pure Passie uitdragen.
_______________________________

Brood met een verhaal…
Tussen al onze met passie en vakmanschap gemaakte broodsoorten, nemen onze desembroden een bijzondere positie in, want in plaats van het gebruikelijke bakkersgist, rijst ons desembrood door middel van zuurdesem. Dit maakt ons brood heerlijk luchtig maar toch stevig en geeft het een unieke volle zachtzure smaak.

Aan de basis van onze zuurdesem staat onze moederdesem, die ruim 60 jaar oud is. Een desem die maar langzaam rijpt en elke dag opnieuw met toewijding en kennis van zaken verzorgd moet worden, opdat het delicate evenwicht in melkzuurbacteriën bewaard blijft. Een van de meest bewerkelijke processen in het bakkersvak, maar we hebben het er graag voor over.

Verantwoord genieten!
Naast het biologische zuurdesem gebruiken we voor het deeg ook nog eens de beste biologische meel en bloemsoorten, afkomstig van de Commandeurs-molen in het Limburgse Mechelen, het zuiverste water en een snufje zout. Ons desem laat vervolgens het deeg rijzen en krijgt hiervoor van ons de tijd, heel veel tijd. En in deze, voor brood extra lange rusttijd, worden gluten afgebroken tot aminozuren. Dit zorgt niet alleen voor de karakteristieke aromatisch smaak, maar vermindert ook de hoeveelheid suikers en zetmeel. Slow food op z'n best dus.

Aldus bevatten onze desembroden wezenlijk meer vitaminen en mineralen en minder koolhydraten dan traditioneel brood. Dit verhoogt voedingswaarde en maakt het bovendien ook nog eens lichter verteerbaar, dus goed voor uw gezondheid. Uiteindelijk komt er uit onze speciale stenen-vloer-oven een edel en onvergelijkbaar brood. Karakteristiek van smaak, kleur, geur en textuur. Misschien heel even wennen, maar dan begint een waar culinair genieten. Voncken desembrood. Met alle passie gemaakt en dat proeft u.

_____________________________

Taarten
Onze taartspecialisten creëren voor elke gelegenheid de mooiste taarten voor u.
Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, maak een afspraak.

  • feesttaarten
  • bruidstaarten
  • jongenstaarten
  • geboortetaarten
  • meisjestaarten
  • communietaarten
  • muffins &Cupcakes
  • fototaarten

_____________________________

Specialiteiten
Bakkerij Voncken heeft verschillende specialisten in dienst die dag en nacht voor u klaar staan. Ontdek hier welke specialiteiten wij u kunnen bieden!

Dagelijks de beste kwaliteit
Onze kwaliteitsproducten zijn ten alle tijden ovenvers. Een uitgebreid assortiment waar elke dag weer keihard met passie en zorg aan gewerkt wordt, daar zijn wij trots op!

Heeft u een gluten/lactose allergie, of wilt u afslanken, dan kunt u bij ons zeker terecht.

Detail info

Openingstijden

maandag van 8.00 tot 18.00 uur
dinsdag van 8.00 tot 18.00 uur
woensdag van 8.00 tot 18.00 uur
donderdag van 8.00 tot 18.00 uur
vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur
zaterdag van 7.30 tot 17.00 uur
zondag van 9.00 tot 13.00 uur