B&B Den oude Herberg

Klimmenerweg 5
6336 AV
Hulsberg
Sinds 2016
  • een huiselijke Bed & breakfast in een historische setting
  • in het serene kerkdorp Hulsberg, midden in het fraaie Limburgse Heuvelland
  • met het rustieke cafégedeelte, waar we het ontbijt serveren
  • sfeervol terras
  • gratis wifi
  • kindvriendelijk
06-54397037
e-mail
website
Jordy & Linda van Belkom

Bedrijfsinfo

In hartje Zuid-Limburg
In het serene kerkdorp Hulsberg, midden in het fraaie Limburgse Heuvelland, ligt B&B Den oude Herberg, een huiselijke Bed & breakfast in een historische setting. Ideaal voor een weekendje weg met z'n tweetjes of vakantie met de kinderen in hartje Zuid-Limburg. Herbergiers Jordy en Linda zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt.

Den oude Herberg biedt je diverse voorzieningen die je verblijf veraangenamen. Zo is er het rustieke cafégedeelte, waar we het ontbijt serveren.

De serre, waar je ook bij minder goed weer het buitengevoel kunt beleven. En ons sfeervolle terras, waar het bij aangenaam weer goed toeven is.

Door de gratis wifi kun je overal zorgeloos een filmpje streamen op je tablet.

Geschiedenis
Heropend in 2018, boogt Den oude Herberg op een rijke historie, die voelbaar aanwezig is in het pand. Het perceel stamt uit het midden van de negentiende eeuw en is tot de recente overname door de nieuwe uitbaters altijd in het bezit geweest van de Hulsbergse familie Habets, die er generaties lang woonde.

Zo oud als het pand is, zo lang heeft het ook al een horecafunctie. Begonnen als herberg, deed het pand de laatste jaren dienst als huiskamercafé, gerund door Math Habets. De stamgasten kwamen hier voor een drankje en een praatje met dorpsgenoten. Een duiventil in de achtertuin herinnert aan de hobby van de laatste eigenaar.

Na enkele jaren sluiting hebben de jongste eigenaars de herberg nieuw leven ingeblazen. Daarmee zetten zij een rijke traditie voort, in de geest van de originele functie van het pand.

Sightseeing
B&B Den oude Herberg ligt aan de rand van het dorp Hulsberg, aan de voet van de Klimmenerweg (500 m, 3,6% gem.). Binnen 8 minuten rijden en slechts 15 minuten fietsen bevind je je in het bruisende Valkenburg a/d Geul. 20 minuten met de auto en je bent in het historische Maastricht.

De nabije omgeving leent zich prima voor een voet- of fietstocht. In slechts 2 minuutjes lopen sta je midden in in de vrije natuur. Het Hulsbergse dorpscentrum, met al zijn voorzieningen, ligt op steenworp afstand. Net als diverse cafés, restaurants en recreatieve voorzieningen. We doen je graag een wandel-/fietsroute of uittip aan de hand.

De herbergiers
B&B Den oude Herberg wordt uitgebaat door patron Jordy en gastvrouw Linda van Belkom, trotse ouders van een zoontje en dochtertje. Hen is er alles aan gelegen je logeerpartij tot een gedenkwaardig verblijf te maken. Al jarenlang speelde het echtpaar met het idee voor een Bed & breakfast. Toen zich in 2016 de mogelijkheid voordeed het pand te verwerven, lieten ze die kans niet schieten.

Na twee jaar veelal zélf verbouwen, met hulp van familie en vrienden, openden zij in 2018 een Bed & breakfast, grenzend aan hun eigen woning. Daarmee werd een jarenlange droom verwezenlijkt. Jordy en Linda zijn van plan om op termijn een ‘petit brasserie' te openen naast hun Bed & breakfast, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Knipoog naar verleden
Den oude Herberg is een moderne B&B met een onmiskenbare knipoog naar het verleden. Diverse authentieke interieurelementen zijn tijdens de renovatie in oude luister hersteld en verrijkt met onder meer subtiele verwijzingen naar de Limburgse mijngeschiedenis.

Den oude Herberg ademt een familiale sfeer. Dit roept herinneringen op aan de tijd dat Hulsberg verschillende pensions telde. Die spinden garen bij de overloop van de overvolle Valkenburgse hotels, die hun surplus aan gasten doorverwezen naar kosthuizen in de buurt, die logés een bed en ontbijt (Bed & breakfast) aanboden.

Bij Den oude Herberg krijg je écht het idee dat je bij familie of kennissen logeert. Geen kleurloos hotel, maar een warme logeerplek waar je je al snel thuis zult voelen – door de intieme sfeer, maar vooral door de gastvrijheid van de uitbaters.

De kamers
Met slechts twee logeerkamers is logeren bij Den oude Herberg een bijzonder intieme beleving. Natuurlijk bieden we ook de mogelijkheid beide kamers en daarmee in feite de hele Bed & breakfast af te huren. Ideaal voor een weekendje weg of minivakantie met het hele gezin of vrienden.

Je bereikt het slaapgedeelte via een fraaie wenteltrap, die via de overloop toegang biedt tot de twee slaapvertrekken. De slaapkamer aan de achterkant van het pand biedt uitzicht op de weilanden op de flanken van de heuvel. De andere is gelegen aan de straatzijde.

Beide gerenoveerde kamers zijn, mede door de hoge plafonds, zeer ruimtelijk en voorzien van een comfortabel 2-persoonsbed (boxspring), badkamer ‘en-suite' met wastafel en luxe inloopdouche, gescheiden toilet, zithoekje en flatscreen-tv.

Allebei de kamers hebben een vide. Deze open tweede verdieping schept de mogelijkheid tot het creëren van extra slaapgelegenheid. Door het dakraam slaap je bij helder zicht onder de sterrenhemel. En anders tikt de regen zachtjes tegen je zolderraam.

Breakfast
Ons kakelverse ontbijt, vóór het ochtendgloren bereid door gastvrouw Linda, serveren we in het rustieke cafégedeelte. We bieden het ontbijt aan in buffetvorm, met plek voor diverse streekproducten. Al het moois dat de omgeving te bieden heeft vind je terug op de ontbijttafel.

Heb je speciale (dieet)wensen voor je ontbijt? Geef het aan ons door en we houden hier zoveel mogelijk rekening mee.

Praktische informatie
Je kunt je auto parkeren op de parkeerplaats bij onze overburen: hotel-restaurant Hof van Hulsberg dat wij warm aanbevelen voor lunch of diner. Kom je met je tweewieler? Deze kun je met een gerust hart achterlaten in de afgesloten stalling op ons eigen terrein.

Tevens staan wij voor feestjes en partijen voor je klaar! Neem voor verdere informatie hierover contact met ons op.