Zwamburg

De Bockhofweg 10
6333 AZ
Schimmert
Sinds 2015
  • duurzaamheid kweek je bij Zwamburg
  • paddenstoelen kweken op koffiedrab
  • oesterzwammen
  • Zwamburg kweekset
  • plantaardige bitterballen en kroketten
  • rondleidingen
06-42974744
e-mail
website
Rob Hermans

Bedrijfsinfo

Zwamburg kweekt eetbare paddestoelen op reststromen van Limburg. Dat doen ze naast van de Reus van Schimmert in een loods van de voormalige WML.

De koffiedrab is een lokale reststroom die massaal wordt weggegooid maar nog ontzettend veel organische waarde heeft. De Pleurotus ostreatus kan hieruit een gezonde, smaakvolle en eiwitrijke oesterzwam produceren. Hiervoor passen wij de Blauwe Economie toe. Dat wil zeggen lokale grondstoffen, lokale afzet, geen afval creëren en samenwerken. Zo is Zwamburg ontstaan, Zwammen kweken in Limburg.

In onze kwekerij telen wij hoofdzakelijk oesterzwammen voor onze eigen ontwikkelde producten zoals de Zwamballen, Zwamkroketten, Mushroom & Beefburgers en een luxe grill-worst. Deze producten zijn tot stand gekomen door middel van samenwerkingen met lokale partners. Door vlees te mengen of te vervangen worden deze niet alleen gezonder maar zal de smaak ook verbeteren door het umami (natuurlijke smaakversterker) gehalte van deze paddestoel.

De boerderijwinkel in de kwekerij is van dinsdag t/m vrijdag geopend voor bezoekers. Maar ook via de webshop (https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/zwamburg-particulier/) kunt u heerlijke verse paddenstoelen bestellen.

Detail info

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur
Zaterdag van 10:00 uur tot 15:00 uur